Απίστευτη δήλωση Μπαλάσκα: "Θα περάσει ωραία στη φυλακή ο ληστής-αστυνομικός, είναι και όμορφος"

Απίστευτη δήλωση Μπαλάσκα: "Θα περάσει όμορφα στη φυλακή ο ληστής-αστυνομικός"
Απίστευτη δήλωση Μπαλάσκα: "Θα περάσει όμορφα στη φυλακή ο ληστής-αστυνομικός" GLOMEX

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Στ. Μπαλάσκας μιλώντας για τον αστυνομικό που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Στ. Μπαλάσκας, για τον αστυνομικό που λήστευε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν εθισμένος στον τζόγο.

"Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος" είπε ο Στ. Μπαλάσκας, προκαλώντας την εύλογη απορία του πάνελ, για να συνεχίσει: "Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή".

ADVERTISING

"Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες", ανέφερε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την πράξη του συναδέλφου του.

Μετά τις αντιδράσεις στο πάνελ και το ερώτημα που δέχθηκε αν επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές στη φυλακή, πρόσθεσε: "Δεν επιβραβεύω, είπα πως είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούνε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλει αστυνομικός να γίνει ληστής, να παραιτηθεί και να περάσει στην παρανομία. Μου είναι αδιανόητο, όσο αδιανόητο να στείλουμε ένα δίχρονο παιδί στον Άρη", επιχειρηματολόγησε.

"Ο,τι πάθει, καλά να το πάθει", πρόσθεσε σχετικά με την αυτοδικία στην οποία αναφέρθηκε. "Συνάδελφός μου, πήγε Δομοκό και του σπάσανε το κεφάλι μέσα στα ντους της φυλακής. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ισχύει για τους αστυνομικούς εν ενεργεία που περνάνε στην παρανομία", συνέχισε. "Θα τους περιμένουν χίλιοι ποινικοί να περάσουν όμορφα".

Ο κ. Μπαλάσκας διευκρίνισε πως δεν είναι πολιτικός για να αλλάξει τα πράγματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, όπως δήλωσε, ωστόσο παραδέχθηκε on camera πως το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας λειτουργεί με πλείστες διαχρονικές παθογένειες, εις γνώσιν των κρατικών φορέων και οργάνων.

Τέλος, ο Στ. Μπαλάσκας δήλωσε πως "τα Εξάρχεια κατά 70% έχουν καθαρίσει. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν καθαρίσει". "Τους πιάνουμε Δευτέρα, βγαίνουν την Τετάρτη. Το καθεστώς ατιμωρησίας έχει να κάνει με το νομικό πλαίσιο. Πάμε με ασπιρίνη να γιατρέψουμε τον καρκίνο. Τον πιάνω εφτά φορές μέσα στη βδομάδα, άρα κάνω τη δουλειά μου σαν αστυνομία. Οι άλλοι που νομοθετούν, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ληστεία
SHARE:

24Media Network