Ο Τσίπρας και οι ιερές αγελάδες

Ο Τσίπρας και οι ιερές αγελάδες
Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός τόλμησε να αναφερθεί σε τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί. Θα ήταν καλύτερο να είχε υποστηρίξει ότι η Μητέρα Τερέζα, δεν ήταν καλή μητέρα

Ο σεβασμός των Ινδών για τις αγελάδες, είναι γνωστός. Η σφαγή του ιερού ζώου απαγορεύεται και οι αγελάδες περιφέρονται στους δρόμους ως θεότητες υπεράνω όλων. Υπάρχουν μάλιστα και “περίπολοι” φανατικών, ώστε να τις προστατεύουν και να τιμωρούν, όποιον τολμήσει να τις βλάψει.

Έτσι είναι οι ιερές αγελάδες. Αν βρεθεί κάποιος βλάσφημος και τολμήσει να τις αμφισβητήσει, πρέπει να υπάρχουν ομάδες προστασίας για να θυμίζουν σε όλους την ιερότητά τους.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, άφηνε πολλά περιθώρια για κριτική. Είχε μύθους, ποίηση και ίσως το μείγμα παρελθόν-μέλλον να μην ήταν όσο εμπροσθοβαρές έπρεπε.

Όμως ο κ. Τσίπρας, αμάρτησε πραγματικά, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις διαφόρων φρουρών του εκσυγχρονισμού, όταν τόλμησε να εκστομίσει την παρακάτω φράση:

“Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες”.

Ποιος είδε τους φρουρούς και δεν τους φοβήθηκε. Πώς άραγε μπόρεσε να αναφερθεί ο πρωθυπουργός σε τραπεζίτες ή να κάνει λόγο για ευτελισμό της Δημοκρατίας;

Βλέποντας τις αντιδράσεις, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η Μητέρα Τερέζα, δεν ήταν καλή μητέρα ότι ο Γκάντι ήταν βίαιος χαρακτήρας. Ωστόσο δεν είπε κάτι τόσο εξωφρενικό. Αναφέρθηκε σε κάτι που έγινε.

Εκτός αν το 2011 δεν είχαμε ανατροπή εκλεγμένου πρωθυπουργού και ανάληψη της πρωθυπουργίας από έναν άνθρωπο, που δεν εξελέγη από τον ελληνικό λαό. Είμαστε φανατικοί λωτοφάγοι στη χώρα, αλλά 7 χρόνια δεν είναι αρκετά για να ξεχαστεί τον σεβασμό που έδειξαν τα τότε κόμματα εξουσίας στη Δημοκρατία και τους πολίτες.

Πέρα από το αν οι τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και οι υπουργοί έγιναν τραπεζίτες, καλό θα είναι να μας εξηγήσουν όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν κάποιοι αναμάρτητοι του εκσυχρονισμού σε αυτή τη χώρα, πού ήταν και τι έκαναν όλοι αυτοί πριν το 2010, όταν και οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία.

Είχαν θέσεις εξουσίας, είχαν θέσεις-κλειδιά, γνώριζαν κάτι παραπάνω από το μέσο πολίτη σχετικά με το πού πάει η οικονομία; Πώς προετοίμασαν τη χώρα και το λαό της; Πώς την θωράκισαν, εφόσον ήταν τόσο σοφοί, με τόση εξουσία και με τα ΜΜΕ να τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εκτός αν το δημόσιο χρέος, “φούσκωσε” από δυο-τρεις πολιτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους φρουρούς των “ιερών αγελάδων”, κατάφεραν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, να γκρεμίσουν την ισχυρή Ελλάδα της στέρεης ανάπτυξης, των σωστών στοιχείων, τη χώρα της ηθικής και των αδιάφθορων τεχνοκρατών, που απεχθάνονταν τον λαϊκισμό και τον εύκολο πλουτισμό.

Σε μια χώρα που χρεοκόπησε, δεν υπάρχουν “ιερές αγελάδες”, παρά μόνο στο μυαλό των φανατικών θαυμαστών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα