Οι χειροκροτητές των υποκλοπών

Οι χειροκροτητές των υποκλοπών
Βουλευτές και υπουργοί χειροκροτούν τον πρωθυπουργό Eurokinissi

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας "βράζει" τόσες μέρες για τις υποκλοπές, που τελικά έγινε... μπετόν αρμέ. Αποδεικνύεται ότι ένα σκάνδαλο όσο μεγάλο και αν είναι δεν αξίζει το ρίσκο της απώλειας της ευκολίας και της εξουσίας.

“Η ΚΟ της ΝΔ είναι όχι απλά ενωμένη και συμπαγής αλλά έτοιμη να δώσει κάθε μάχη. Κατά συνέπεια έχω μία πρόταση- πρόσκληση σε εσάς. Εάν δεν πιστεύετε ότι απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας. Θα ξαναβρείτε 157 βουλευτές μπετόν αρμέ”.

Κυριάκος Μητσοτάκης (26/08 στη Βουλή)

Ήταν πραγματικά δύσκολο να βρεις ψήγματα αλήθειας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις υποκλοπές.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε όλα τα ουσιαστικά ερωτήματα της υπόθεσης, επέλεξε να ακυρώσει τον εαυτό του, επιμένοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ (που υπάγεται στον ίδιο και ήταν υπό τον έλεγχο έμπιστών του προσώπων) αράδιασε μια σειρά Fake News και συμπλήρωσε μια πολύ αρνητική κοινοβουλευτική εμφάνιση με τη χυδαιότητα για το μικρό παιδί που έχασε τη ζωή του στη νησίδα στον Έβρο.

Έκανε σίγουρα ρεκόρ, εισπράττωντας απανωτές διαψεύσεις για την πρωτολογία του, πριν καν φτάσει στη δευτερολογία.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης, είπε σίγουρα μια μεγάλη αλήθεια, όταν αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την “μπετόν αρμέ”.

Πράγματι, όλα τα παραπάνω, οι υπεκφυγές, τα ψέματα, τα Fake News, το “δεν γνωρίζω” για την υπηρεσία που με νόμο έθεσα υπό τον έλεγχό μου, δεν ειπώθηκαν σκέτα.

Ακούστηκαν υπό τη συνοδεία παρατεταμένων χειροκροτημάτων από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους υπουργούς.

Οι βουλευτές χειροκρότησαν τουλάχιστον 25 φορές εναν πρωθυπουργό, που δεν έδωσε απαντήσεις για ένα σκάνδαλο που αγγίζει τον πυρήνα της δημοκρατίας, αλλά και για πρακτικές που θα μπορούσαν να στραφούν και εναντίον τους.

Εγιναν έτσι συμμέτοχοι και επιδοκίμασαν και τις σκοτεινές πρακτικές της ΕΥΠ και την στάση του πρωθυπουργού.

Εδώ και μέρες οργιάζουν οι φήμες για βουλευτές που έχουν “παγώσει” με τις αποκαλύψεις και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, περιγράφεται ως ένα καζάνι που δήθεν βράζει. Στη Βουλή αποδείχθηκε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ, είναι πράγματι “μπετόν αρμέ” όπως είπε ο πρωθυπουργός και με τα χειροκροτήματά τους έστειλαν το μήνυμα ότι κανένα σκάνδαλο δεν θα αλλάξει τη στάση υποταγής, που υιοθέτησαν απέναντι σε έναν συγκεκριμένο τρόπο άσκησης της εξουσίας.

Το κατά Βενιζέλο συγκεντρωτικό και μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας, που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ξαφνικά σήμερα.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε βουλευτές σε αφωνία και υπουργούς που απλώς συναινούν σε αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μαξίμου.

Το αντάλλαγμα είναι φυσικά πολύ σημαντικό. Τα προνόμια της εξουσίας, αλλά και η καθολική προστασία από ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα. Ποιος βουλευτής ή υπουργός άλλωστε θα ήθελε, αντί να διαβάζει καθημερινά ύμνους, που θα προκαλούσαν ναυτία ακόμα και στον Χλαπάτσα, να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος με κανονική κριτική για όσα κάνει ή δεν κάνει;

Οι βουλευτές σιωπούν, οι υπουργοί υπογράφουν και όλοι μαζί χειροκροτούν. Οι αιθεροβάμονες που περίμεναν ότι αυτό θα αλλάξει από την αποκάλυψη ενός σκανδάλου ακόμα και αν εξευτελίζει τη χώρα διεθνώς, ας αλλάξουν πλευρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα