Με την “έμπνευση και τη δημιουργικότητα” του δημάρχου… Κολοκοτρωνιτσίου

Με την “έμπνευση και τη δημιουργικότητα” του δημάρχου… Κολοκοτρωνιτσίου
Πασχαλινή διακόσμηση από την Περιφέρεια Αττικής Eurokinissi

Οι διακοσμητικοί λαγοί, η μαγνητοσκόπηση του Πέτρου Γαϊτάνου σε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας κι ένα λαϊκό πρόγραμμα με τους αδελφούς Διονυσίου, στοίχισαν στην Περιφέρεια Αττικής 116.374 ευρώ.

Τέσσερις «επιδαπέδιες διακοσμητικές παραστάσεις με τρισδιάστατα λαγουδάκια, αυγά και κοτοπουλάκια», 73.408 ευρώ με ΦΠΑ. Μαγνητοσκόπηση του «αγαπημένου ερμηνευτή Πέτρου Γαϊτάνου που θα αποδώσει με τη μοναδική φωνή του τους ύμνους των ημερών (με «την έγκριση και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου») μέσα από το πρόγραμμα «Στην Εκκλησία από το σπίτι», που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών», 26.040,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και πνευματικών δικαιωμάτων).

Και online «ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι με τους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου που ενώνουν τις φωνές τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες, δικές τους και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης και του πατέρα τους», 16.926,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου επίσης ΦΠΑ και πνευματικών δικαιωμάτων).

Σύνολο 116.374 ευρώ για τις πασχαλινές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής (διακόσμηση και το πρόγραμμα «Πάσχα Online) που σερβίρονται ως «μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με την έμπνευση και τη δημιουργικότητα του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα. Καθοριστική η συμβολή σε όλο το εγχείρημα από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη».

Αλήθεια, χρειάστηκε η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και η φοβερή «έμπνευση και δημιουργικότητα» δύο ανθρώπων, που η σχέση τους με το θέατρο προηγήθηκε, μάλιστα, αυτής με την πολιτική, για να τοποθετηθούν τσάτρα-πάτρα τέσσερις κακόγουστοι λαγοί στην Αθήνα, να τραγουδήσει ο Γαϊτάνος ύμνους όπως κάθε Πάσχα τα τελευταία 20 χρόνια, παντού και πάντοτε (ακόμα και στις διαφημίσεις του Jumbo που τουλάχιστον είχαν ανατρέψει την εικόνα του) και να εμφανιστούν οι αδελφοί Διονυσίου στο Μοσχάτο;

Δεν θα μίλαγα εάν μέσα στην πανδημία τα 116.374 ευρώ, δεν ήταν ένα ονειρεμένο και πλουσιοπάροχο ποσόν για εκατοντάδες καλλιτέχνες που παραμένουν άνεργοι και ακινητοποιημένοι εδώ κι ένα χρόνο τουλάχιστον. Καλλιτέχνες που θα είχαν πολύ ευφυέστερες και φθηνότερες κι ενδιαφέρουσες ιδέες από αυτούς τους κακόγουστους, αστραφτερούς λαγούς, τους μόνους που «κυκλοφορούν» ελεύθερα αυτές τις πασχαλιάτικες μέρες στην Αθήνα, μαζί με τους τουρίστες. Και που θα είχαν και πολύ πιο πρωτότυπες και σύγχρονες προτάσεις να καταθέσουν από «την έμπνευση και τη δημιουργικότητα» του Χάρη Ρώμα που τον οδήγησε στην πιο αυτονόητη και μπανάλ επιλογή. Όχι μπράβο και πάλι μπράβο κύριε Χάρη μου.

Όσο για τον Περιφερειάρχη κο Πατούλη εμφανίζει, όπως έχουμε δει και από τις φωτογραφίες του σπιτιού του, σταθερά συμπτώματα «καθήλωσης» στην πιο κακή και κιτς αισθητική της δεκαετίας του ΄80. Και δεν έχω πρόβλημα με τις εμμονές κανενός, φτάνει να μην τις πληρώνουμε όλοι μαζί, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα