Ο τζάμπας

Ο τζάμπας
Δεν είναι καθόλου αστείο να βγαίνει κυβερνητικός βουλευτής και να προσβάλει με αυτό τον τρόπο έναν ολόκληρο λαο INTIME NEWS

Οι πολίτες τρέμουν μην τους κόψουν το ρεύμα και ο Βασίλης Οικονόμου τους λέει "ο τζάμπας πέθανε". Υπάρχει πάντως κάτι που ο λαός σίγουρα δεν θα πληρώσει.

O τζαμπας αυτοκτόνησε με τις μαλακίες που ακούει.

Είχαμε επιλογή, έχει δίκιο ο Βασίλης Οικονόμου. Είχαμε επιλογή κι από επιλογή τη ΔΕΗ δεν την πληρώσαμε.

Γιατί δεν την πληρώσαμε;

Γιατί έτσι.

Διότι ξυπνήσαμε με στραβό μάτι, διότι βαριόμαστε, διότι που να τρέχεις τώρα.

Με τα ίδια λεφτά προτιμήσαμε να πάμε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι με τα καντούνια τα στενά που τα ‘χω σεργιανίσει.

Τον βλέπεις τον μέσο Έλληνα μπουχτισμένο από τη χλιδή κι απ’ τις κραιπάλες, σου λέει δεν πάει άλλο πόσα γκωσαμε στα φράγκα, βογγάν τα πορτοφόλια μας.

Άλλωστε το είπε κι ο Στουρνάρας, όλες οι μαξιλαροθήκες της επικράτειας γονάτισαν σου λέει απ’ τα 100ευρα. Αφού δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, γέρνεις το κεφάλι και κρατς κρουτς τα χαρτονομίσματα μες τ’ αυτί σου, μάτι δεν κλείνεις όλη νύχτα.

Ο τζάμπας πέθανε κι ο κ. Οικονόμου τον νεκροφίλησε και του έκλεισε τα μάτια. Προφανώς τον ήξερε προσωπικά και σου λέει μη με τρελαίνεις πριν μισή ώρα τα λέγαμε και γελάγαμε, τί σου είναι ο άνθρωπος ένα τίποτα όλα είναι ατμός, Θρασύβουλας.

Ο Βασίλης Οικονόμου ανήκει στην ευγενή κατηγορία των πολιτικών που ως  γυρολόγος γυρίζει από χωρίου εις χωρίον κι από κόμματος εις κόμμα, διαλαλώντας την βουλευτική του πραμάτεια, χωρίς να ενοχλείται από τυχόν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις. Αριστερά, κέντρο, δεξιά, ποιος τα προσέχει τώρα αυτά μοντέρνοι άνθρωποι είμαστε αλίμονο.

Διαβάζοντας το βιογραφικό του, βλέπεις την ιδεολογική ευρύτητα του ανδρός.

Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ.

Διεγράφη.

Πήγαν να κάνουν κόμμα με τον αγαπητότατο συνάδελφο Γιάννη Δημαρά το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. Δεν τους έκατσε.

Ύστερα έκανε άλλο κόμμα ολόδικο του με αρχηγό τον ίδιο, Ελεύθεροι Πολίτες το λέγαν αυτό τώρα.

Γκραν σουξέ μιλάμε, λαοθάλασσες το ακολούθησαν. Κάλυψε βλέπεις ένα πολιτικό κενό εξού και στριμώχνονταν πατείς με πατώ σε οι Έλληνες να χαράξουν νεα πορεία με αρχηγό τον Βασίλη Οικονόμου.

«Βασίλη προχωρά σε θέλει όλη οι χώρα» αντιλαλούσαν τα βουνά, οι ραχουλες γλυκά λαλούσαν τα πουλιά γλυκά και τ’ αηδονάκια.

Όταν τον κούρασε πια τόσος θρίαμβος και τόσοι πλατινένιοι δίσκοι, αποφάσισε να πάει στη ΔΗΜΑΡ, έτσι για μια αλλαγή περιβάλλοντος βρε παιδί μου.

Όταν, η ΔΗΜΑΡ πέθανε ένα πένθιμο του φθινόπωρου δείλι μες την κρύα της κάμαρα όπως έζησε μόνη, ο Οικονόμου δεν κάμφθηκε. Δεν την πένθησε και δεν μαυροφορέθηκε, το μοναστήρι της ΝΔ να ν’ καλά.

Τον βάλανε στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας για να τους φέρει τους κεντρώους που ως γνωστόν τον ακολουθούσαν μιλιούνια.

Έκτοτε, αγνοήθηκε η τύχη του. Ούτε υπουργό τον έκαναν, ούτε υφυπουργό, ούτε καν γενικό γραμματέα έτσι για το γούρι ρε παιδί μου. Έμεινε στην αφάνεια και ευδοκίμησε σε αυτήν.

Μέχρι πρόσφατα.

Που έγινε διάσημος για δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά για όλους τους λάθος λόγους: από τον εξωτικό πλανήτη όπου ζει ως εξωγήινος, διακτινίστηκε στην κρατική τηλεόραση, πήρε ανθρώπινη μορφή και δήλωσε με στόμφο.

«Ο τζάμπας πέθανε και το δωρεάν μας τελείωσε».

Ποιος το είπε αυτό;

Ένας βουλευτής που χρωστά 259.700 σε τράπεζα. Σε ένα κόμμα που κυβερνά και χρωστάει 343 εκατομμύρια ευρώ.

Και που ποτέ δεν φιλοτιμήθηκε ένας κυβερνητικός εκπροσωπος να πει στον ελληνικό λαό πως διάολο θα αποπληρώσει το τεραστιο φέσι του Αλή Πάσα.

Τίποτα.

Λέξη.

Τον κόσμο ανάποδα να γκουγκλάρετε δεν θα βρείτε ούτε κιχ για τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους. Εδώ ο Τζάμπας όχι μόνο δεν πέθανε άλλα ούτε δαχτυλάκι δεν στραμπουληξε.

Ο τζάμπας ζει και βασιλεύει στην περίπτωση του ανέμελου πρωθυπουργού που χρόνια τώρα δεν έχει καλύψει τα υπέρογκα χρέη του Κήρυκα Χανίων προς την Τράπεζα Πειραιώς που πριν πεντέξι χρόνια ξεπερνούσαν τις 700.000 ευρώ.

Επίσης ο τζάμπας νιώθει ότι τον αγαπούν στην τοποθεσία Νεα Δημοκρατία: εκεί όπου ‘αδιευκρίνιστα ποσά’ υπόπτου προελεύσεως πιστώνονται σε κυβερνητικές σταρούμπες που μας κουνάνε το δάχτυλο να μη σκορπάνε τα λεφτά μας σε ιδιωτικά τζετ και θηριώδη μονόπετρα. Α και να μην τρώμε πολύ, τι σκατα τριακόσια κιλά θα γίνουμε;

Δεν είναι αστείο.

Δεν είναι καθόλου αστείο να βγαίνει κυβερνητικός βουλευτής και να προσβάλει με αυτό τον τρόπο έναν ολόκληρο λαο που φτύνει αίμα για να τα βγάλει πέρα.

Έναν λαο σε απόγνωση, ένα λαο ρακένδυτο που παραπέμπει στον…Πειναλέων (sic) και την Ανεργιτσα του τεράστιου ΜΠΟΣΤ.

Ένα λαό που κυνηγάει το μεροκάματο με το κυάλι.

Ένα λαό που τρέμει μην του κόψουν το ρεύμα – ένα αγαθό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα προσιτό σε όλους.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 26.000 εντολές για διακοπές ρεύματος και σε λέει λαμόγιο – ποιος;

Ο βουλευτής που χρωστάει 259.700, ο βουλευτής που πληρώνεται δέκα φορές πάνω από τον μισθό σου, ο βουλευτής που ανηκει στο κόμμα των κατ’ εξοχήν τζαμπατζήδων.

Ένα κόμμα που κατά ριπάς εχει φεσώσει τις τράπεζες και μας κάνει και μαθήματα οικιακής οικονομίας από πάνω.

Αντιγράφω από το προφίλ του Χάρη Ξανθόπουλου.

«Θα το πω απλά.

Στο σπίτι μας έχουμε να λάβουμε εκκαθαριστικό λογαριασμό ΔΕΗ από τον Σεπτέμβρη του 2021. Έχουμε λάβει (και πλήρως εξοφλήσει) μόνο έναντι.

Μόλις θα σκάσει ο λογαριασμός, και δεν μας ενδιαφέρει το ύψος του, θα κάνουμε αγωγή εναντίον της ΔΕΗ.

Βασικό επιχείρημα θα είναι πως δεν είναι δυνατόν να πληρώσουμε σε τιμές Απριλίου, ρεύμα που κάψαμε πριν μήνες, όταν η τιμή του ρεύματος ήταν κλάσμα της σημερινής.

Ούτε ρευματοκλοπή, ούτε τίποτα. Κάντε αγωγές εναντίον τους. Είναι νόμιμο δικαίωμά μας, και πρέπει να το διεκδικήσουμε».

Κύριε Οικονόμου

Εσεις που εκπροσωπείτε την κατ’ εξοχήν τζαμπατζού κυβέρνηση της τράκας, ακούστε να μαθαίνετε.

Εμείς πληρώνουμε φόρους.

Δημοτικά τέλη.

Χρέη στο δημόσιο.

Λογαριασμούς. 

Όλα τα πληρώνουμε. Οσο μπορούμε κι όσο αντέχει η τσέπη μας.

Ένα μόνο δεν πληρώνουμε.

Γαμησιάτικα.

Ούτε τα δικά σας ούτε των ομοίων σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα