Παρέλαβαν χάος -το δικό τους- και η διάλυση δεν κρύβεται…

Διαβάζεται σε 2'
Παρέλαβαν χάος -το δικό τους- και η διάλυση δεν κρύβεται…
Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC Dimitris Kapantais

Στην πρώτη τετραετία τους είχαν περίοδο χάριτος, ευλόγως. Και όταν αυτή έληξε, κατάφερναν να κρύβουν το “ρετάρισμα” του περίφημου “επιτελικού” κράτους. Τώρα τα διαλυτικά φαινόμενα γενικεύονται και δεν μπορούν πια να κρυφτούν.

Παράδειγμα πρώτο: Πριν από ένα μήνα ο υπουργός Υγείας έπαυσε το διοικητή ενός αντικαρκινικού νοσοκομείου, γιατί είχε διαλυθεί το πρόγραμμα χημειοθεραπειών. Χτες ο ίδιος υπουργός έπαυσε τη διοίκηση άλλου νοσοκομείου, μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες αθλιότητας σε μια κλινική του.

Ο υπουργός αυτός (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) μπορεί να αναφωνήσει: «Τι θέλετε κάνω; Παρέλαβα χάος»! Το χάος τού το παρέδωσε όχι κάποιος υπουργός άλλου κόμματος, αλλά ο προκάτοχός του στην ίδια κυβέρνηση Θάνος Πλεύρης. Ο οποίος θα μπορεί να πει: «Κι εγώ χάος παρέλαβα» (από τον προκάτοχό του Β. Κικίλια).

Κι αυτά που(ανακάλυψαν ότι) συμβαίνουν στα δύο νοσοκομεία μπορεί να μην είναι τίποτα μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα στον τομέα της υγείας, με τις πολύωρες καθυστερήσεις στις εφημερίες, τις πολύμηνες στα χειρουργεία, τις ελλείψεις φαρμάκων κ.α. Φαίνεται ότι το «νέο ΕΣΥ», που υποσχέθηκε στην προηγούμενη θητεία του ο πρωθυπουργός, ούτε νέο ούτε ΕΣΥ είναι.

Παράδειγμα δεύτερο: Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αποδεικνύεται ότι ήταν μια σταθερή καρμανιόλα και ήταν θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα. Η τελευταία έκθεση που προειδοποιούσε είναι του 2020 (αυτό θυμίζει τις προειδοποιήσεις για τα επικίνδυνα τρένα πριν από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά ο πρώην αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος, δεν δυσκολεύεται να απαντά με θράσος στην κριτική). Η σημερινή κυβέρνηση μπήκε στον πέμπτο χρόνο της, αλλά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν δίνουν καμιά εξήγηση γιατί τόσα χρόνια άφηναν το Στάδιο να λειτουργεί σε τόσο επικίνδυνη κατάσταση. Θα μπορούσε ο σημερινός αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης να πει «κι εγώ χάος παρέλαβα» (από τον προκάτοχό του Λευτέρη Αυγενάκη).

Παράδειγμα τρίτο: Η Θεσσαλία πλημμύρισε για τρίτη φορά με τον «Εlias». Είχαν προηγηθεί ο «Ντάνιελ» πριν από είκοσι μέρες και ο «Ιανός» το 2020. Αλλά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος, για όλα φταίνε τα «ακραία» φαινόμενα. Μόνο που γι’ αυτά δεν μπορούν να πουν «παραλάβαμε χάος από τον Ύψιστο»!

Στην πρώτη τετραετία τους είχαν περίοδο χάριτος, ευλόγως. Και όταν αυτή έληξε, κατάφερναν να κρύβουν το «ρετάρισμα» του περίφημου «επιτελικού» κράτους. Τώρα τα διαλυτικά φαινόμενα γενικεύονται και δεν μπορούν πια να κρυφτούν.

Μετά από μια πλήρη τετραετία δεν μπορούν να πουν «παραλάβαμε χάος». Διότι το χάος είναι δικό τους δημιούργημα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα