Εντελαμαγκέν ντε Υπουργίκ…

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών με τα 13 προαπαιτούμενα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών με τα 13 προαπαιτούμενα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Οι μάγκες λύνουν τις διαφορές τους αντρίκεια και ένας λέβέντης δεν θα άφηνε τέτοια προσβόλα να πέσει κάτω, ναούμ

Τον έτρωγε εδώ και μήνες σαν σαράκι, η αυθάδεια του δημοσιογράφου που με περισσή αναίδεια αμφισβήτησε την αυθεντία ενός Υπουργού. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναγνώρισε το λάθος του, να μην δράσει με τον τρόπο που λύνουν τις διαφορές τους οι αληθινοί μάγκες.

Όταν δέχθηκε την προσβολή αιφνιδιάστηκε αλλά αφού το σκέφτηκε καλά, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να τον έχει χώσει τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη. Μια τέτοια ευθεία απειλή, θα ήταν κολάσιμη ακόμη και αν την είχε εκτοξεύσει εν θερμώ.

Ο κος. Πολάκης όμως λειτούργησε με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση. Φαίνεται ότι δεν του ξέφυγε η ατάκα. Την “μέτρησε” και θεώρησε ότι έπρεπε να την ξεστομίσει. Αφενός για αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του αλλά και για να θωρακιστεί έναντι επόμενων επιθέσεων. Ποιός θα τολμήσει τώρα να πει κουβέντα ενώπιον του λεβέντη Κρητίκαρου;

Είναι ανήθικο και μόνο το γεγονός ότι ο κος. Πολάκης, όντας υπουργός της Κυβέρνησης χρησιμοποιεί μαφιόζικες απειλές κατά του Τύπου. Πολύ περισσότερο καθώς εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι Υπουργός για να τραμπουκίσει με…χρονοκαθυστέρηση έναν δημοσιογράφο. Δεν γνωρίζω αν ο πολιτισμός του κου Πολάκη επιβάλλει λύσεις πεζοδρομίου. Ίσως στη ζωή του να έριξε και μερικές σφαλιάρες, για επιβεβαίωση βρε αδερφέ. Όντας Υπουργός πάντως θα πρέπει να σέβεται πρώτος απ’ όλους τους νόμους. Τους κανονικούς, όχι της βεντέτας ή της αυτοδικίας…

Ο Πρωθυπουργός έχει πολλά βάσανα στο κεφάλι του για να ασχοληθεί με τους κουτσαβακισμούς του Πολάκη. Αλοίμονο όμως αν επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μετατρέπει την Κυβέρνησή του σε χαμαιτυπείο. Ο Πολάκης δεν σέβεται κανέναν και τίποτε. Αργά ή γρήγορα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να καθαρίσει την κοπριά και επίσης ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης θα αποτελέσουν άλλοθι για τραμπουκισμούς κάθε είδους. Σήμερα ο “Παύλος ο σουγιάς”, αύριο ο “Μπάμπης ο Λεπιδας”. Πως να διακρίνεις τη στάση του απ’ αυτή των Χρυσαυγιτών; Μέχρι και το λεξιλόγιό του είναι ανάλογο. Απλώς άλλαξε την τσόντα με το βόθρο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Η ΕΣΗΕΑ με τη σειρά της αισθάνεται άσχημα να καταφερθεί κατά ενός αγνού αριστερού που είπε και μια κουβέντα παραπάνω. Αν ζοριστεί, το πολύ πολύ να βγάλει μια ανακοίνωση. Αν η ίδια η Ένωση δεν αντιδρά σε απόπειρες τραμπουκισμού και λογοκρισίας από την Κυβέρνηση με σφοδρό τρόπο, είναι σαν να αποδέχεται την απώλεια του δικαιώματος στην Ελευθεροτυπία. Είναι ευθύνη όλων των δημοσιογράφων να προστατέψουμε το δικαίωμα της κοινωνίας και να μην αφήνουμε κανέναν, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να παρεμβαίνει. Η ίδια η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει σε τέτοια φαινόμενα που ευτελίζουν περεταίρω τον δημόσιο διάλογο.

Πρόκειται για ξεκάθαρο bullying από κάποιον που έχει -έστω παροδικά- δύναμη. Ο άνθρωπος που αποχώρησε από την ΚΝΕ όταν το ΚΚΕ συμμετείχε στην Κυβέρνηση Τζανετάκη, δεν έχει πρόβλημα πλέον να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τους ακροδεξιούς εθνικιστές του Πάνου Καμένου.

Αυτός ο άνθρωπος που ευθύνεται για το χάλι της δημόσιας υγείας, αποφάσισε να αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να βάλει μια τάξη και στον Τύπο. Όποιος δεν συμφωνεί, υπάρχουν και τα κουμπούρια. Επειδή όμως είναι και αριστερός και γιατρός, μόλις σακατέψει τον αντιφρονούντα, θα του παράσχει και τις πρώτες βοήθειες. Γιατι πάνω απ’ όλα ο είναι ο ανθρωπισμός σύντροφοι…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

SHARE:

24Media Network