Όταν δεν έχει σημασία αν είσαι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Όταν δεν έχει σημασία αν είσαι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Η αλήθεια του Γ. Χουλιαράκη στεναχωρεί συντρόφους και πολίτες που πιστεύουν ακόμη στα λεφτόδεντρα αλλά πρέπει να την συνηθίσουν…

Όσα δήλωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος. Γ. Χουλιαράκης στην παρουσίαση του βιβλίου “Κατανοώντας την ελληνική κρίση” βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στις ένδοξες εποχές της παραλυσίας του ελληνικού κράτους.

Ο συνεπής Υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες» καθώς και ότι «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό», ιδίως καθώς οδεύουμε σε εκλογική χρονιά. Το πικρό μενού έκλεισε με την θαρραλέα τοποθέτησή του ότι “δεν φταίνε τα προγράμματα και οι θεσμοί για την κρίση, ότι χωρίς αυτά η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν περισσότερο βίαιη και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιη”.

Πρόκειται για λογικές τοποθετήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς και από πολιτικούς του αντιπάλους. Από νεοδημοκράτες, πασόκους ακόμη και (άκουσον-άκουσον) φιλελεύθερους. Τότε βέβαια προκάλεσαν την χλεύη ομάδας συντρόφων του κου Χουλιαράκη. Πρόκειται όμως (όπως έχω υποστηρίξει πολλάκις και πολύ πρόσφατα εδώ και εδώ) για απόλυτα λογικά συμπεράσματα κατά των οποίων ουδείς έχει επιχειρηματολογήσει σοβαρά. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι για μια μερίδα συμπολιτών μας δεν έχει σημασία η αλήθεια αλλά αυτό που θέλουν να ακούσουν. Πάντοτε βρίσκεται κάποιος πρόθυμος να τους χαδέψει τ’ αυτιά.

Ο κος. Χουλιαράκης δεν μοιάζει να είναι ένας εξ’ αυτών. Δεν έχει ανάγκη να διεκδικήσει τις ψήφους του οργισμένου πλήθους, έχει μια στρωμένη καριέρα ως πανεπιστημιακός και δεν μοιάζει διατεθειμένος να γίνει ρεζίλι λέγοντας πράγματα που δεν στέκουν και κυρίως δεν πρόκειται να συμβούν. Διότι αυτό που περιγράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Όσοι περιμένουν αθρόες προσλήψεις, γενναίες αυξήσεις και το κρατικό χρήμα να ρέει στους δρόμους δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί. Είναι απλώς ανίκανοι να εκτιμήσουν την κατάσταση με ρεαλισμό.

Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ από μαθητευόμενους μάγους που θα έσκιζαν τα μνημόνια. Το υποσχέθηκαν περίπου όλοι αλλά ουδείς τόλμησε να το κάνει. Παρεμπιπτόντως όλοι οι “σκίστες” άλλαξαν άρδην ρότα όταν κλήθηκαν να κάνουν πράξη όσα υποσχέθηκαν. Με την στροφή στον ρεαλισμό και από τον ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να κλείνει ένας κύκλος. Το σύνολο των υφισταμένων κομμάτων εξουσίας έχουν αποδεχθεί τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής ως μοναδική λύση για τη χώρα. Όχι γιατί ήταν νενέκοι και γερμανοτσολιάδες, όπως κατηγορεί ο κος Βοαρουφάκης τον κο Χουλιαράκη. Απλά γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση χωρίς να διαλυθεί η χώρα.

Το σημαντικότερο και πιο αισιόδοξο είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, ούτε μεσσίες. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα πρόθυμοι πολιτικοί που δηλώνουν πρόθυμοι να σκίσουν τα μνημόνια και να χαρίσουν μια ζωή βγαλμένη από τη “Δυναστεία” σε κάθε Έλληνα. Είναι ωστόσο περιθωριακοί και απαξιωμένοι. Αν όχι γραφικοί. Μια λέξη που γράφεται χωρίς κανένα ν…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 24/7 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα