Ο Καμμένος φθείρει τον Τσίπρα και την χώρα

Ο Καμμένος φθείρει τον Τσίπρα και την χώρα
Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή παρά με δική του πρωτοβουλία να θέσει τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ εκτός κυβέρνησης. Δυσφορία από τις δυνάμεις που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιθυμούν "τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων" από τυχόν συνέχιση της συνεργασίας.

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο κρίσιμα για τη χώρα θα τονίζαμε πως η στάση του Πάνου Καμμένου το τελευταίο διάστημα, μπροστά στα αδιέξοδά του, θυμίζει το κορίτσι που μαδάει τη μαργαρίτα και λέει πως «μ’ αγαπάει, δεν μ’ αγαπάει, μ’ αγαπάει, δεν μ’ αγαπάει και …περισσεύει και ένα»!

Η φθορά που προκαλεί ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, είναι κατά την άποψή μας πολύ μεγάλη. Ακόμα, όμως, μεγαλύτερη είναι η φθορά που πλέον προκαλεί στη χώρα. Οι δυνάμεις που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη FYROM, εμποδίζονται ουσιαστικά από τον κυβερνητικό εταίρο να το κάνουν! Οι δυνάμεις που προωθούν τη «συνεργασία του προοδευτικού χώρου» ασφαλώς και καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να είναι πειστικές, όσο η συγκυβέρνηση συνεχίζεται. Οι ίδιοι δε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και τα εξωκοινοβουλευτικά τους υπουργικά στελέχη, με ελάχιστές εξαιρέσεις, δεν επιθυμούν και δεν θα ακολουθήσουν τον Π. Καμμένο στην έξοδό του από την κυβέρνηση, οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές του δεν θα ακολουθήσουν.

Το διάστημα αυτό ο Π. Καμμένος θολώνει απλώς τα νερά. Ιδίως η θέση πως οι βουλευτές του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση σε τυχόν ψήφο εμπιστοσύνης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, πολύ περισσότερο γιατί την ίδια στιγμή θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τυχόν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, πρόταση όμως που δεν πρόκειται να γίνει! Για να μετρήσουμε το μέγεθος του παραλογισμού όσον αφορά την «ψήφο κατά συνείδηση» σε τυχόν ψήφο εμπιστοσύνης, το Ποτάμι, που οργανωτικά μοιάζει με κόμμα …σουρωτήρι(!), θέτει κομματική πειθαρχία για το θέμα. Ούτε είναι η αλήθεια πως η μοναδική διαφωνία του Π. Καμμένου με την κυβέρνηση είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι σχεδόν το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής, το γεγονός πως αν και υπουργός Άμυνας ασκεί εξωτερική πολιτική εκθέτοντας τον πρωθυπουργό, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι το ύφος της εξουσίας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μας, δεν έχει άλλη επιλογή, παρά τις καθαρές λύσεις. Στην έως τώρα πορεία του, άλλωστε, όσα κέρδισε-και κέρδισε πάρα πολλά- οφείλονται και στο ότι δεν φοβήθηκε ποτέ τις προκλήσεις, επιδίωξε τις καθαρές λύσεις, πολλές έναντι όλων. Έχει ενδιαφέρον αν θα τις ακολουθήσει και τώρα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα