Αλαλούμ από Καμμένο. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει ένα τέλος

Αλαλούμ από Καμμένο. Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει ένα τέλος
Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συνομιλεί με δημοσιογράφους στην Βουλή, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με tweet του ο υπουργός Άμυνας τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, εκτός-όπως λέει- εάν αυτή συνδεθεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. "Μόνη διαφορά μας το όνομα "Μακεδονία", είναι η τελευταία του τοποθέτηση μετά από απανωτές κυβιστήσεις τις τελευταίες ώρες.

Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία με τον υπουργό Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει καταφέρει να κάνει ρεκόρ αλλαγής θέσεων μέσα σε μια μέρα.

“Μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας”, αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας, μάλιστα, πως… “Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει, εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τις αποφάσεις σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν τα όργανα των ΑΝΕΛ και στην συνέχεια ο ίδιος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα σήμερα, στην Βουλή και κατά την συνεδρίαση των επιτροπών για τα εξοπλιστικά, απαντώντας σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος τόνισε  “δεν τελώ υπό παραίτηση και δεν είμαι απερχόμενος υπουργός”, σε αντίθεση με τα όσα διεμήνυε τις προηγούμενες ημέρες και σχετικά με τους όρους που επρόκειτο να θέσει στον πρωθυπουργό.

Σήμερα και μετά την συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την αναβάθμιση των  F16, ο υπουργός Άμυνας ενώ ξεκίνησε την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την διέκοψε (!) υπό την απουσία εξελίξεων στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, λέγοντας πως η σημερινή είναι ημέρα διαρκών διαβουλεύσεων, ενώ για τους ίδιους λόγους αναβλήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αλλά και η τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως τόνισε, αναμένει να δει το αποτέλεσμα στα Σκόπια, αλλά και τις τροπολογίες που προτίθεται να περάσει ο Ζόραν Ζάεφ για να ικανοποιήσει και την αλβανική πλευρά, θέτοντας έτσι σε αναμονή τόσο το κόμμα του, όσο και την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κερδίζει απλώς ώρες και μέρες στη θέση του για τους δικούς του λόγους, προκαλώντας θυμηδία στους πολίτες και πλήττοντας την κυβέρνηση, αλλά και την εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Το ερώτημα είναι γιατί, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας, έδειξε πριν λίγες μέρες έτοιμος για παν ενδεχόμενο, συνεχίζει να ανέχεται την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του μέχρι στιγμής κυβερνητικού του εταίρου; Μόνο ο ίδιος μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κακοπαιγμένη παράσταση και πρέπει να το κάνει εδώ και τώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα