Ο Τσιτσιπάς είδε το Harrods με τα μάτια του

Ο Τσιτσιπάς είδε το Harrods με τα μάτια του
AP Photo/Michel Euler

Κι αν είσαι Τσιτσιπάς, με την κοινωνία πρέπει να πας: Γιατί η οργή για το άκαιρο σχόλιο του πρωταθλητή τένις είναι δικαιολογημένη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει καλό τένις. Αυτό από μόνο του δεν τον κάνει πρότυπο, ούτε δικαιολογεί να έχει κανείς αυξημένες προσδοκίες από ένα νεαρό αθλητή. Όμως τις κρίσιμες ώρες από κάθε πολίτη της χώρας, ιδίως από ένα νέο άνθρωπο, απαιτείται η στοιχειώδης ενσυναίσθηση και κοινωνική παρέμβαση.

Την ώρα που ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει ηρωϊκές μάχες, που η χώρα θρηνεί ήδη χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό, που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ή της οικονομικής καταστροφής, που το αύριο, επιδημιολογικά και οικονομικά, είναι ακόμη αβέβαιο, δεν μπορεί κανείς να δηλώνει ότι πρέπει να χτιστεί επιτέλους ένα Harrods στην Ελλάδα.

Πολλώ δε μάλλον όταν η χώρα μας δεν έχει τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και γενικότερα το δημόσιο σύστημα υγείας, που θα έπρεπε να έχει. Αντί για Harrods, ας χτιστούν ΜΕΘ. Αν ακούγεται αυτό σε κάποιον λαϊκίστικο, μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτός να είναι ελιτιστής και εκτός πραγματικότητας.

Καλώς ή κακώς, από τους αθλητές η κοινωνία απαιτεί να αποτελούν παράδειγμα και εκτός γηπέδων και αν μη τι άλλο, να αφουγκράζονται και να εκφράζουν την κοινωνία, να δίνουν κάτι πίσω σε αυτή. Οπως ο Αντετοκούμπο, που χωρίς κάμερες προσέφερε στα Σεπόλια και η πράξη του δημοσιοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής.

Και ειδικά σε κρίσιμες ώρες όπως αυτές που ζούμε, οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο, οφείλει να επιδεικνύει την ελάχιστη ευαισθησία, διαφορετικά θα κριθεί.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους πολιτικούς ηγέτες. Τόσο για αυτούς που κυβερνούν και που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οπωσδήποτε να μην πανηγυρίζουν μετρώντας νεκρούς. Όσο και για αυτούς που αντιπολιτεύονται και δεν είναι δυνατόν να επιχαίρουν μπροστά στο ενδεχόμενο Μπέργκαμο στην Ελλάδα και με τις εικόνες ανοιχτών τάφων. Η ύβρις άλλωστε στο τέλος πάντα τιμωρείται.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα