Οι αμετανόητοι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου

Οι αμετανόητοι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου
Το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια όπου έχασε τη ζωή του ο 33χρονος Ζάκ Κωστόπουλος. Eurokinissi

Έφταιγε ο Ζακ Κωστόπουλος τελικά που το κεφάλι του βρέθηκε κάτω από το πόδι του μεσίτη; Λες και δεν είδαμε με τα μάτια μας δύο θρασύδειλους να χτυπούν έναν άνθρωπο μέχρι θανάτου.

Με όλα τα συγκλονιστικά που συμβαίνουν στον πλανήτη, η δίκη του Ζακ Κωστόπουλου έχει τεράστια σημασία για τη Δημοκρατία μας.

Γιατί πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τη δολοφονία ενός ανθρώπου, που όλοι είδαμε με τα ματάκια μας στα σκληρά βίντεο, μία δολοφονία που πιθανώς να ενείχε ρατσιστικά κίνητρα ενός ανθρώπου, που και στο δικαστήριο επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει.

Αλλά και να είχε μπει για να κλέψει, από πότε τιμωρείται η κλοπή με θάνατο; Από πότε το “μαγαζάκι” του καθενός αξίζει περισσότερο από τη ζωή ενός ανθρώπου;

Και από πότε ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει “ενστικτωδώς” για να “προστατέψει το κοινωνικό σύνολο”, όπως δήλωσε χωρίς καμιάν αιδώ ο μεσίτης για να δικαιολογήσει το έγκλημα του;

Αν το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται προστασία από κάποιον, αυτός είναι ο κάθε ένας θρασύδειλος που δέρνει έναν άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος και που δείχνει τόση περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή.

Αν το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται προστασία από κάποιον, αυτό είναι το κάθε ανθρωπάκι που θεωρεί ότι το μαγαζάκι του είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Αν το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται προστασία από κάποιον, αυτός είναι οι επίορκοι αστυνομικοί που αντί να προστατέψουν ένα πολίτη, συνέβαλαν στο θάνατο του.

Αν το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται προστασία, αυτή θα την αποδώσει η Δικαιοσύνη.

Και επειδή η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης, κάποια ΜΜΕ θα κάνουμε τη δουλειά μας, όπως την κάναμε και όταν κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν μία εν ψυχρώ δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα ως δίκαιη αυτοδικία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα