Τα λουλούδια και ο δικηγόρος των θυμάτων της ΧΑ έφταιγαν, όχι ο κορονοϊός

Τα λουλούδια και ο δικηγόρος των θυμάτων της ΧΑ έφταιγαν, όχι ο κορονοϊός
Άνδρες της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια (6/12/2020) EUROKINISSI

Κάποιοι στην Αστυνομία έβγαλαν φαίνεται το άχτι τους για την καταδίκη της ΧΑ με τη σύλληψη Καμπαγιάννη.

Σε ανοιχτούς χώρους δεν κολλάει ο κορονοϊός απεφάνθη ο υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά την κριτική για τους χειρισμούς της ΕΛΑΣ τη 17η Νοέμβρη. Αυτό όμως φαίνεται ότι ισχύει μόνο για τους αστυνομικούς, ούτε για διαδηλωτές, ούτε για όσους ήθελαν να πάνε κατά μόνας να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η εικόνα των αστυνομικών να τσαλαπατάνε την ανθοδέσμη στη μνήμη ενός νεκρού και οι συλλήψεις προκαλούν όμως πολλά ερωτηματικά.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης ήταν δικηγόρος θυμάτων της ΧΑ. Δημιουργείται επομένως η υποψία ότι ορισμένοι στην ΕΛΑΣ βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι του για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, η οποία δυστυχώς είχε θύλακες στην Αστυνομία. “Δικός σας είμαι ρε παιδιά” είχε πει άλλωστε ευθαρσώς στους αστυνομικούς το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ο Ρουπακιάς.

Στην ίδια Αστυνομία που εδώ και δύο μήνες δεν μπορεί να βρει το νούμερο δύο της εγκληματικής οργάνωσης, το Χρήστο Παππά. Που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα το έσκαγε ένας εγκληματίας, ο οποίος δήλωνε ότι δεν θα αναγνωρίσει καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης κατά τη “λογική” της Αστυνομίας, υπάρχει πρόβλημα εάν κάποιος πήγαινε να καταθέσει λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας, αλλά όχι εάν στοιβάζονται άτομα σε κλούβες.

Εάν κάποιοι θέλουν να κοπούν οι εκδηλώσεις μνήμης της συγκεκριμένης ημέρας, διότι θεωρούν ότι δεν συντρέχει λόγος, ας το πουν ευθέως και εντίμως. Ας μην επικαλούνται όμως το υγειονομικό. Διότι έτσι εξευτελίζουν την τήρηση των ορθών λοιπών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ας μην δίνουν λοιπόν δήθεν υγειονομικό προκάλυμμα σε μία ιδεολογική εμμονή με τις διαδηλώσεις και τα Εξάρχεια. Και αν θεωρούν ότι είναι οι διαδηλωτές και η αριστερά που έχουν εμμονή, τότε η απάντηση δεν μπορεί να είναι αστυνομικές απαγορεύσεις, που δείχνουν άλλωστε φοβική στάση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα