Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δώρισε 100 χιλιάδες δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δώρισε 100 χιλιάδες δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊού
Η Σουδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Η νεαρή περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, δώρισε το γενναίο ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων στη UNICEF, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Η 17χρονο Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ βγαίνει “μπροστά” και στην κρίση του κορονοϊού προχωρώντας σε μία πολύ σημαντική πράξη. Συγκεκριμένα αποφάσισε να παραχωρήσει το έπαθλο των 100 χιλιάδων δολαρίων που είχε κερδίσει από έναν Δανικό Ίδρυμα στην UΝΙCEF, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Αυτό το ποσό πρόκειται να διατεθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς η UNICEF αγωνίζεται να βοηθήσει παιδιά τα οποία επηρεάζονται από τα lockdowns εξαιτίας της πανδημίας ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές του πλανήτη.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού η ίδια η Γκρέτα δήλωσε: “Όπως στην κλιματική κρίση, η πανδημία του κορονοϊού είναι κρίση των δικαιωμάτων των παιδιών. Θα επηρεάσει τα παιδιά τώρα και μακροπρόθεσμα, αλλά οι ευάλωτες ομάδες θα επηρεαστούν ακόμη περισσότερο”.

Η Γκρέτα κάλεσε επίσης τον κόσμο να στηρίξει τη UNICEF στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Μέχρι στιγμής η Δανική ΜΚΟ “Human Act” θα δωρίσει επίσης 100.000 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα