ΗΠΑ: Την έσωσε από φωτιά όταν ήταν 4 ετών, τον βρήκε 37 χρόνια μετά

ΗΠΑ: Την έσωσε από φωτιά όταν ήταν 4 ετών, τον βρήκε 37 χρόνια μετά
ΗΠΑ: Την έσωσε από μια φωτιά όταν ήταν 4, τον βρήκε 37 χρόνια μετά

Μετά από 37 χρόνια ένα τυχαίο περιστατικό, έφερε κοντά έναν 75χρονο πρώην πυροσβέστη και το - άλλοτε - 4χρονο κορίτσι που είχε σώσει τη ζωή του.

Για τον Eugene Pugliese, έναν πυροσβέστη από τη Νέα Υόρκη, μπορεί η μέρα που έσωσε την Deidre από τις φλόγες να ήταν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Όμως 37 χρόνια μετά μια τυχαία συγκυρία ανέτρεψε τις υποψίες.

Μετά από μια πυρκαγιά το 1983, η οικογένεια της Deidre Taylor μετακόμισε, αφήνοντας πίσω ένα ριμαγμένο σπίτι στη Νέα Υόρκη. Καθώς οι δεκαετίες περνούσαν οι ελπίδες της να συναντήσει τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή λιγόστευαν, παράλληλα όμως η θέληση της παρέμενε αμείωτη. 

Για χρόνια προσπαθούσε να τον εντοπίσει μέσω διαδικτύου, αλλά μάταια. 

“Δεν ήξερα καν αν ήταν ζωντανός, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου”, εξηγεί στο New York Daily News. “Ένα κομμάτι του εαυτού μου πιστεύει πως άργησα πολύ να τον ψάξω”. 

Η Deindre σήμερα μένει με τον σύζυγο και τα παιδιά της στην Βιρτζίνια, όπου και εργάζεται ως νοσοκόμα. Πρόσφατα αποφάσισε να επιστρέψει στην γενέτειρά της, την Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμβάλλει στη μάχη κατά του κορονοϊού

Αυτή ήταν και η απόφαση που την βοήθησε να βρει τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή. 

ΗΠΑ: Την έσωσε από μια φωτιά όταν ήταν 4, τον βρήκε 37 χρόνια μετά

Στη Νέα Υόρκη πήρε μαζί της ένα απόκομα εφημερίδας, από το 1983. Μια φωτογραφία του Eugene με την Deidre στην αγκαλιά του και τίτλο “Πυροσβέστης αψηφά τις φλόγες – Σώζει 4χρονο κορίτσι”. 

Η Deidre την ημέρα εκείνη δούλευε νυχτερινή βάρδια, όταν μια ομάδα πυροσβεστών επισκέφθηκε το νοσοκομείο με σκοπό να αποδώσουν φόρο τιμής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Εκείνη αποφάσισε να τους ρωτήσει αν γνώριζαν τον άντρα της φωτογραφίας. 

“Α ο Gene”, απάντησε ένας εξ’ αυτών. “Τον ξέρω τον Gene. Μάλιστα, έχω και τον αριθμό του στις επαφές μου”. Μια ώρα αργότερα ο Eugene της τηλεφώνησε και της είπε πως ποτέ δεν την ξέχασε. 

“Η φωτογραφία σου είναι κολλημένη στον τοίχο μου εδώ και 25 χρόνια”. 

Ο 75χρονος -πλέον- Eugene θυμάται την ημέρα εκείνη πολύ έντονα. “Δεν είχα καν εξοπλισμό. Φορούσα ένα κράνος και κρατούσα ένα τσεκούρι. Όπως εξηγεί στο Daily News, αφού μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι συνάντησε πρώτα την μητέρα της Deidre. Μόλις την παρέδωσε ασφαλή στην ομάδα του, έσπευσε να σώσει το 4χρονο κορίτσι. 

Οι δύο τους, δεν μπορούν ακόμα να συναντηθούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ, αλλά και το επάγγελμα της Deidre. Έχουν όμως υποσχεθεί ο ένας στον άλλον πως σύντομα θα συμβεί. 

“Χάριν σε εκείνον είχα μια δεύτερη ευκαιρία”, καταλήγει η γυναίκα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα