ΚοινΣΕΠ Αργώ: Πρώην τοξικοεξαρτημένοι διανέμουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην πόρτα σας

ΚοινΣΕΠ Αργώ: Πρώην τοξικοεξαρτημένοι διανέμουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην πόρτα σας
ert

Κάθε «βιο-κοφινάκι» της ΚοινΣΕΠ Αργώ, η οποία στόχο έχει να συμβάλει στην επαγγελματική αποκατάσταση πρώην τοξικοερξατημένων, περιέχει όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών, τα οποία δεν είναι απλώς φρέσκα, αλλά και βιολογικά.

Πρώην τοξικοεξαρτημένοι του προγράμματος Αργώ παράγουν και διανέμουν κατ΄οίκον φρέσκα βιολογικά οπωροκηπευτικά. Το «βιο-κοφινάκι» τους είναι προϊόν της ΚοινΣΕΠ Αργώ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ομώνυμου προγράμματος απεξάρτησης, με στόχο την εργασιακή επανένταξη και επανακατάρτιση απεξαρτημένων ατόμων.

Στα πρώτα της βήματα η πρωτοβουλία της ΚοινΣΕΠ Αργώ στηρίχθηκε από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ από τον Απρίλιο του 2020, ξεκίνησαν οι πρώτες διανομές βιοκοφινιών, σύμφωνα με την ert.

Τα καταπράσινα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουνουπίδια, τα μπρόκολα και αρκετά ακόμη χειμερινά λαχανικά του βιο-κοφινιού, καλλιεργούνται με ιδιοπαραγώμενους σπόρους, χωνεμένη κοπριά για λίπανση και άλλες καλλιεργητικές συμβουλές από το τμήμα γεωπονίας του ΑΠΘ.

Τα βιο-κοφινάκια με τα φρέσκα οπωροκηπευτικά ετοιμάζονται σε τρεις εκδοχές, στην τιμή των 10-15 και 20 ευρώ και κανείς μπορεί να τα προμηθευτεί ερχόμενος σε επαφή με μέλη της ΚοινΣεπ «Αργώ».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα