Κορονοϊός: Η Apple θα φτιάχνει ένα εκατομμύριο ιατρικές ασπίδες προσώπου την εβδομάδα

Κορονοϊός: Η Apple θα φτιάχνει ένα εκατομμύριο ιατρικές ασπίδες προσώπου την εβδομάδα
Προστατευτικές μάσκες. Eurokinissi

Τα προϊόντα προορίζονται αρχικά για τους γιατρούς και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα διατίθενται και σε άλλες χώρες.

Αν έφτιαξες ένα iPhone, μπορείς να φτιάξεις και κάτι πιο απλό. Η Apple σχεδίασε και άρχισε να παράγει πλαστικές ιατρικές ασπίδες προσώπου (shields) για το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορονοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι η Apple θα φτιάχνει περισσότερες από ένα εκατομμύριο ασπίδες την εβδομάδα. Τα προϊόντα προορίζονται αρχικά για τους γιατρούς και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα διατίθενται και σε άλλες χώρες.

Κάθε ασπίδα μπορεί να παραχθεί σε λιγότερα από δύο λεπτά. Ο πρώτες παραδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε μερικά νοσοκομεία της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times. Οι πρώτες ύλες είναι τόσο αμερικανικής όσο και κινεζικής προέλευσης.

Η εταιρεία προμηθεύτηκε, επίσης, 20 εκατομμύρια μάσκες, τις οποίες τις δωρίζει παγκοσμίως για να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Διάφορες μεγάλες εταιρείες, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες ηλεκτρονικών και υπολογιστών, έχουν αναθέσει στους ικανούς μηχανικούς τους να δημιουργήσουν προϊόντα ιατρικού εξοπλισμού και νοσοκομειακά εφόδια αναγκαία εν μέσω της πανδημίας. Αλλά και μικρότερες εταιρείες και απλοί εθελοντές έχουν ενεργοποιηθεί, μεταξύ άλλων, με τη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, κάτι που έχει συμβεί και στην Ελλάδα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα