Κορονοϊός: Ο Σον Πεν προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν τεστ

Κορονοϊός: Ο Σον Πεν προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν τεστ
Ο Σον Πεν AP Photo/Chris Pizzello

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CORE με επικεφαλής τον Σον Πεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής πάνω από μισό εκατομμύριο δωρεάν τεστ κορονοϊού σε τουλάχιστον 10 Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Σον Πεν μάς είχε συστήσει την ανθρωπιστική του πλευρά και το φιλανθρωπικό του έργο από τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών στην Αϊτή. Τότε ο χολιγουντιανός σταρ είχε αναλάβει μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού (Haitian Relief Organization) να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας, ενώ μέχρι και σήμερα, μία δεκαετία μετά, 150 άτομα συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί και να εργάζονται για αυτό τον σκοπό.

Πλέον, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Σον Πεν ονομάζεται “CORE” και βρίσκεται απέναντι σε μία νέα πρόκληση, σπεύδοντας να βοηθήσει τη χώρα του στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού. Έτσι, ο έμπειρος ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αναλάβει να προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ δωρεάν, τα οποία πραγματοποιούνται αλλά και επεκτείνονται το τελευταίο διάστημα από Πολιτεία σε Πολιτεία.

Πάνω από 500.000 τεστ κορονοϊού έχουν γίνει σε Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη, Ντιτρόιτ, Σικάγο, Ατλάντα κ.α, βοηθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και με έναν άλλο, έμμεσο μεν, εξίσου σημαντικό δε, τρόπο: Μέχρι πρότινος, οι σταθμοί των δοκιμαστικών τεστ λειτουργούσαν υπό την επιτήρηση και την εποπτεία των πυροσβεστών. Με την αντικατάστασή τους από τους ανθρώπους του οργανισμού “CORE” οι πυροσβέστες αυτοί έχουν αποδεσμευτεί και πλέον μπορούν να αφοσιωθούν στην καθημερινή τους εργασία που είναι επίσης κρίσιμη τη δεδομένη περίοδο.

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα