ΙΝΔΙΑ

Νεαρή αρχιτέκτονας φτιάχνει παιδικές χαρές με παλιά ελαστικά

Νεαρή αρχιτέκτονας χρησιμοποιεί παλιά ελαστικά για να φτιάξει παιδικές χαρές
Νεαρή αρχιτέκτονας χρησιμοποιεί παλιά ελαστικά για να φτιάξει παιδικές χαρές INSTAGRAM / @ANTHILLCREATIONS

Η Pooja Rai αξιοποιεί τα ελαστικά που πετάγονται κάθε χρόνο στην Ινδία, φτιάχνοντας παιδικές χαρές για σχολεία που τις έχουν ανάγκη.

Μια νέα αρχιτέκτονας χρησιμοποιεί μερικά από τα 100 εκατομμύρια ελαστικά που πετάγονται κάθε χρόνο στην Ινδία, για να σχεδιάσει πολύχρωμες παιδικές χαρές για σχολεία που τα χρειάζονται.

Έχοντας τη φιλοσοφία ότι το παιχνίδι είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού, ο Anthill Creations, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Pooja Rai, έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει 283 διαφορετικούς χώρους παιχνιδιού χρησιμοποιώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου βαμμένα ελαστικά.

Η βάση του οργανισμού βρίσκεται στο Μπανγκαλόρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι περισσότερες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν και οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλα ελαστικά σε σχήμα αυτοκινήτων, κτιρίων ή ζώων, σε συνδυασμό με πιο κλασικά στοιχεία όπως είναι οι κούνιες.

Σύμφωνα με το Goodnewsnetwork.org, όλοι οι χώροι είναι κατασκευασμένοι με ελαστικά που είχαν πεταχτεί, τα οποία συλλέγονται, καθαρίζονται και ελέγχονται για οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα παιδιά. Στη συνέχεια βάφονται και ανοίγονται σε αυτά τρύπες, για να διασφαλιστεί ότι το νερό της βροχής δεν θα μαζευτεί μέσα.

Καθώς η Ινδία είναι το μοναδικό έθνος στον κόσμο που έχει θεσπίσει υποχρεωτική φιλανθρωπική οργάνωση στις εταιρείες, μεγάλο μέρος της δουλειάς της Rai πραγματοποιείται μέσω δωρεών, με έναν μικρό χώρο παιχνιδιού να κοστίζει περίπου $800 και τους μεγάλους να κοστίζουν έως και τέσσερις φορές περισσότερο.

Το δικαίωμα στο παιχνίδι πρέπει να θεωρείται κρίσιμο για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, τη σωματική και συναισθηματική ευεξία του. Πιστεύουμε ότι είναι πράγματι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα", δήλωσε η Pooja Rai.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία
SHARE: