ΒΙΝΤΕΟ

Πεντάχρονος με αυτισμό μιλάει για πρώτη φορά και συγκινεί

Πεντάχρονος με αυτισμό μιλάει για πρώτη φορά
Πεντάχρονος με αυτισμό μιλάει για πρώτη φορά TIKTOK @HALEYMCGUIRE23

Πεντάχρονο αγοράκι με αυτισμό μίλησε για πρώτη φορά και η χαρά του προκάλεσε ενθουσιασμό στα Social Media.

Ένα παιδί με μη λεκτική ή καθυστερημένη ομιλία δεν μπορεί εύκολα να επικοινωνεί με σαφήνεια πώς αισθάνεται συναισθηματικά και σωματικά. Έτσι, όταν ένα παιδί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού κάνει την πρώτη του ανακάλυψη στη γλώσσα, είναι μια μνημειώδης και συγκινητική στιγμή για το ίδιο και τους οικείους του.

Η φωτογράφος Χάλεϊ Μακγκάϊρ μοιράστηκε το υπέροχο επίτευγμα του γιου της Μίκα στο TikTok και το βίντεο έχει πάνω από 730.000 αντιδράσεις.

Το πρώτο βίντεο που μοιράστηκε ήταν ο Μίκα να επαναλαμβάνει τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του, καθώς αυτοί πανηγυρίζουν στο παρασκήνιο. Κάθε φορά που ο Μίκα προφέρει ένα όνομα σωστά, χοροπηδάει με ενθουσιασμό και ακτινοβολεί από καθαρή περηφάνια.

Ακολούθησε ένα ακόμα βίντεο, όπου ο Μίκα λέει το όνομά του για πρώτη φορά, λαμβάνοντας πάνω από 2 εκατομμύρια αντιδράσεις.

"Πέρασε μιάμιση μέρα και ακόμα ό,τι του ζητάμε να πει, το "αντιγράφει" [επαναλαμβάνοντάς το], δήλωσε η μητέρα του, σύμφωνα με το Upworthy.

"Ο Μίκα ήταν πάντα ένα πολύ γλυκό, τρυφερό, ήσυχο παιδί. Προφανώς,δεν μιλάει, αλλά πάντα ήταν πολύ χαδιάρης. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα φυσιολογικό για τα παιδιά με αυτισμό. Τους αρέσει να μην αγγίζονται και τους αρέσει να είναι μόνα. Αλλά ο Μίκα είναι πολύ στοργικός. Ήταν εύκολο για εμάς να είμαστε τόσο ενθαρρυντικοί μαζί του".

Τα βίντεο που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης δίνουν επίσης ελπίδα σε οικογένειες παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, ειδικά σε όσους ανυπομονούν για την ημέρα που θα ακούσουν το παιδί τους να μιλάει για πρώτη φορά.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

SHARE: