Πορτογαλία: Υφασμάτινες μάσκες μπλοκάρουν τον κορονοϊό

Πορτογαλία: Υφασμάτινες μάσκες μπλοκάρουν τον κορονοϊό
Γυναίκα φοράει μάσκα στην Ιταλία AP

Η συνεργασία μεταξύ των ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών οδήγησε σε μια μάσκα με καινοτόμο σύνθεση απέναντι στον κορονοϊό. Πωλούνται ήδη στην Πορτογαλία και κοστίζουν 10 ευρώ.

Είναι οι πρώτες μάσκες στον κόσμο ικανές να μπλοκάρουν τον κορονοϊό. Οι MOxAd-Tech, πορτογαλικής προέλευσης, μειώνουν τη μετάδοση του κορονοϊού κατά 99%. Η συνεργασία μεταξύ των ερευνητών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών οδήγησε σε μια μάσκα με καινοτόμο σύνθεση.


Σύμφωνα με τον Πέντρο Σίμας, λοιμωξιολόγο του Ινστιτούτου Μοριακής ιατρικής του Joao Lobo Antunes: ”Έχει τρία στρώματα και το στρώμα του υφάσματος πιο κοντά στο δέρμα, έχει εμποτιστεί με μια δραστική ουσία που απενεργοποιεί τον ιό. Μπορώ να σας δώσω ένα παράδειγμα. Οι δοκιμές που κάναμε στο Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής, με το covid-19 δείχνουν ότι μετά από μισή ώρα σε επαφή με αυτή την υφασμάτινη μάσκα, 200.000 μολυσματικές δόσεις απενεργοποιούνται, μία μείωση κατά 99%”.

Αυτή η προστασία ενάντια στον κορονοϊό διατηρείται ακόμη και μετά από 50 πλύσεις. Οι μάσκες κοστίζουν 10 ευρώ και ήδη πωλούνται στην Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα