Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία του δήμου Χαλανδρίου

Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία του δήμου Χαλανδρίου
Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία του δήμου Χαλανδρίου shutterstock

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, προχωρά ο δήμος Χαλανδρίου.

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, προχωρά ο δήμος Χαλανδρίου. Η πρόταση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε κι έτσι το έργο μπαίνει μπροστά.

Προβλέπει την κατασκευή 28 ραμπών AμεA και 29 χώρων υγιεινής AμεA στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, με σκοπό την ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα. Ο δήμος θα καλύψει με ίδιους πόρους την όποια οικονομική διαφορά προκύψει, αν τελικά το ποσό χρηματοδότησης δεν επαρκέσει για την εξ ολοκλήρου εκτέλεση του έργου.

Τη λογική της εξασφάλισης καθολικής προσβασιμότητας εξυπηρετεί και η επιλογή της δημοτικής Αρχής για τοποθέτηση ανελκυστήρων σε οκτώ σχολεία της πόλης. Ακόμη, ο σχεδιασμός προβλέπει και έργο βελτίωσης της προσβασιμότητας των αύλειων χώρων και των εισόδων των κτιρίων, καθώς και κατασκευές προσβάσεων ΑμεΑ στο πεζοδρόμιο ή στην είσοδο σχολικών συγκροτημάτων. Αυτό το έργο είναι προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον δήμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με ίδιους πόρους του δήμου, προχωράμε στην υλοποίηση των έργων υποδομών που έχει ανάγκη η πόλη και πρωτίστως τα σχολεία μας, που για πολλά χρόνια έδειχναν εικόνα εγκατάλειψης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και πρόσθεσε: «Οι παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, που μέχρι τώρα είχαν ως αποτέλεσμα 26 σχολικές μονάδες του δήμου να αλλάξουν όψη, διευρύνονται με το έργο για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, και με το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση καταρχήν 10 σχολείων. Θέλουμε σχολεία σύγχρονα, λειτουργικά, φιλικά για παιδιά και καθηγητές, αλλά παράλληλα φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως προσβάσιμα για όλους».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα