“Θαύμα” στη Βραζιλία: Μωρό 5 μηνών νίκησε τον κορονοϊό μετά από 32 μέρες σε κώμα

“Θαύμα” στη Βραζιλία: Μωρό 5 μηνών νίκησε τον κορονοϊό μετά από 32 μέρες σε κώμα
Μωρό shutterstock

Ο μικρός πέρασε 54 μέρες σε νοσοκομείο και σε λίγες μέρες θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 6 μηνών ζωής, στο σπίτι με την οικογένειά του.

Ένα μικρό “θαύμα” φαίνεται ότι συντελέστηκε στη Βραζιλία, με ένα μωρό 5 μηνών να βγαίνει ζωντανό από τη μάχη με τον κορονοϊό μετά από ένα μήνα που ήταν σε τεχνητό κώμα.

Ο μικρός Ντομ πέρασε 54 μέρες σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τις 32 ήταν σε κώμα με αναπνευστήρα, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του στο CNN.

“Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και οι γιατροί πίστευαν ότιήταν βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά το φάρμακο δεν λειτούργησεκαι χειροτέρευσε. Τότε εγώ και η σύζυγός μου αποφασίσαμε να τον πάμεσε άλλο νοσοκομείο και του έκαναν τεστ. Ήταν κορονοϊός” δήλωσε.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ο μικρός τον ιό. Σύμφωνα με τον πατέρα του μπορεί να εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενούς. “Η γυναίκα μου παρατήρησε θόρυβο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και μία από αυτούς μας είπε να ηχογραφήσουμε την ανάσα του. Όταν το άκουσε, μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο”. Ο Ντομ θα συμπληρώσει 6 μήνες ζωής στις 14 Ιουνίου και θα τους γιορτάσει στο σπίτι του με τους γονείς και τους συγγενείς του.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, έχουν καταγραφεί στη χώρα τουλάχιστον 25 θάνατοι μωρών ηλικίας έως 12 μηνών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες μέρες η Λατινική Αμερική είναι το επίκεντρο της πανδημίας, με την Βραζιλία να είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα