Βίντεο drone: Η παραλία της Ελλάδας με νερά πισίνας που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική

Βίντεο drone: Η παραλία της Ελλάδας με νερά πισίνας που μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική
Η παραλία Παναγία Ελαφονήσου youtube

Η παραλία Παναγία Ελαφονήσου κλέβει τις εντυπώσεις με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα νερά. Απολαύστε την σε βίντεο drone.

Στη “σκιά” του διάσημου Σίμου στην Ελαφόνησο, βρίσκεται μια άσημη παραλία που είναι εξίσου όμορφη, αν όχι πιο όμορφη. Πετάμε πάνω από την παραλία Παναγία Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Το χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν “Λιμνίτσα”. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα βαθιά νερά.

Στην αγκάλη της Παναγιάς συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Στην παραλία της Παναγίας μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια.

Πάνω από την παραλία βρίσκεται η γραφική Παναγία. Γύρω από την εκκλησία εκτείνεται ο οικισμός “Κατωνησί”. Καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές σπηλιές, η ντόπια παράδοση θεώρησε το Κάτω Νησί σαν τη Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν “Κυκλώπετρες”.

Έξω από τα νησιά της Παναγίας έγινε η Β’ Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου το 1717 με το ναύαρχο Πιζάνη (Δρ Μέντης Κ. 1993: 60-61), ενώ στα γαλανά νερά της διασώθηκε ο Κολοκοτρώνης το 1806 (Ανωμήτρης Τζ. 1984-1996).

Απολαύστε την εξωτική παραλία από βίντεο drone του haanity:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα