Ζωή σε καραντίνα: Επτά κανάλια στο Youtube που θα σε μάθουν να μαγειρεύεις

Ζωή σε καραντίνα: Επτά κανάλια στο Youtube που θα σε μάθουν να μαγειρεύεις
unsplash

Δεν ξέρεις ούτε πώς κόβεται το κρεμμύδι αλλά θες να μάθεις να μαγειρεύεις; Είσαι πιο προχωρημένος και θες να πάρεις καμία ιδέα για λαχταριστές συνταγές; Σου έχουμε τη λύση.

Υπάρχουν αμέτρητα βίντεο μαγειρικής στο Youtube. Όπως οτιδήποτε άλλο στο Διαδίκτυο, φυσικά δεν είναι όλα καλά και άξια προσοχής. Τα καλύτερα του είδους όμως θα σας διδάξουν τα βασικά στην τέχνη της μαγειρικής, θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τις μαγειρικές σας γνώσεις και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας.

Εάν θέλετε να ενισχύεσετε τις γνώσεις σας πάνω στη μαγειρική αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά αυτά τα επτά κανάλια στο Youtube. Είτε στην περίπτωση που ψάχνετε μία συνταγή για να μαγειρέψετε χοιρινό για όλη την οικογένεια, είτε απλώς θέλετε να μάθετε πώς κόβεται το κρεμμύδι, αυτά τα βίντεο θα σας φανούν χρήσιμα.

1. Bon Appétit

Υπάρχουν πολλά χρήσιμα πράγματα που μπορεί να μάθει κανείς σε αυτό το κανάλι, από το πιο απλό μέχρι το να φτιάξει Doritos από το μηδέν. Από τα βασικά γεύματα όπως μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα μέχρι πρακτικά θέματα όπως το ακόνισμα του μαιχαιριού κουζίνας.

2. Binging with Babish

Πολλοί γνωρίζουν το κανάλι από την αγαπημένη συνήθεια του οικοδεσπότη, Andrew Rea’s, να δημιουργεί από την αρχή διάσημα πιάτα από ταινίες ή από τηλεοπτικές σειρές. Κάτι ακόμα που το κάνει ξεχωριστό είναι η κατηγορία των βίντεο “Τα Βασικά με τον Babish”, μία σειρά συνταγών που ξεκινώντας από το μηδέν φτάνουν στη δημιουργία απλών πιάτων όπως καρμπονάρα και τσίλι.

Ο Rea φροντίζει να εξηγεί τη χρησιμότητα του κάθε συστατικού που θα χρησιμοποιήσει, γεγονός που βοηθάει τους επισκέπτες του καναλιού πέρα από το να μαθαίνουν να εκτελούν σωστά μία συνταγή, αλλά και να μπορούν να αυτοσχεδιάζουν πιάτα στο μέλλον.

3. Steve the Bartender
 

Ο Αυστραλός μπάρμαν Steve Roennfeldt έχει στο κανάλι του κάθε συνταγή κοκτέιλ που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: από τα κλασικά μαρτίνι μέχρι κοκτέιλ με περίεργα ονόματα όπως “Το γάλα του ροζ πάνθηρα”. 

Και ναι, υπάρχει και οδηγός κοκτέιλ καραντίνας.

4. New York Times Cooking

Άλλη μία “χώρα θαυμάτων” του φαγητού. Θα βρείτε όλες τις αγαπημένες συνταγές της Alison Roman, κάθε πίτα που μπορεί να περάσει από το μυαλό σας και λαχταριστά ορεκτικά για όλη την ημέρα. Ίσως και να σας εμπνεύσει να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα μέσα στο κατακαλόκαιρο. 

5. Tasty

  Το Buzzfeed’s Tasty έχει αλλάξει μία για πάντα τον χώρο της μαγειρικής με το χαρακτηριστικό και κλασικό πλέον τρόπο εναέριας καταγραφής βίντεο, ένα στυλ που το συναντάμε παντού. Μπορεί να γνωρίζετε το Tasty με τις λαχταριστές συνταγές, ωστόσο το κανάλι στο Youtube έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. 

Δύο από τα πλεονεκτήματα του Tasty είναι από τη μία τα βίντεο με το μαγείρεμα φαγητών “ντουλαπιού”, δηλαδή συνταγές με συστατικά που σίγουρα θα έχει κανείς στο ντουλάπι της κουζίνας του και από την άλλη τα σχόλια με πρακτικές συμβουλές που δίνονται κατά τη διάρκεια των βίντεο και που βοηθούν τους θεατές να παίρνουν αποφάσεις όπως για το ποια εργαλεία κουζίνας είναι πιο χρήσιμα.  

6. Maangchi

Η Maangchi, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Emily Kim, δεν είναι απλά η βασίλισσα της κορεάτικης κουζίνας στο Youtube. Είναι πιθανότατα η βασίλισσα μαγειρικής γενικά στο Youtube. Γνωστή για τα λαμπερά και γκλαμουράτα αντικείμενά της, τη θερμή και οικεία παρουσία, αλλά και την ασυμβίβαστη προσέγγιση στο παραδοσιακό κορεάτικο μαγείρεμα, η Maangchi έχει να σας διδάξει πολλά.      

7. J. Kenji López-Alt

 Ένα κανάλι στο Youtube του βραβευμένου σεφ και συγγραφέα του περιοδικού The Food Lab, J. Kenji López-Alt, γεμάτο με χρήσιμες πληροφορίες και εύκολες συνταγές. Πολλοί το αγαπάνε και για τη σειρά μαγειρικών βίντεο με τίτλο “Αργά τη νύχτα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα