Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πάει σχολείο

???q? // ????????N ? Dn????? ??? ???????? c?(EUROKINISSI-??KU ??
???q? // ????????N ? Dn????? ??? ???????? c?(EUROKINISSI-??KU ?? EUROKINISSI

Εξάσκηση σε πυροβολισμούς πάνω στη μοτοσικλέτα, ασφαλής προσέγγιση και η σωστή αντίδραση στην περίπτωση συμπλοκής στο δρόμο, συγκαταλέγονται στα μαθήματα που περνά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Σε καινοτόμες μεθόδους, όπως η δίκυκλη αστυνόμευση, σε συνδυασμό με την προσθήκη εγχώριων τεχνικών και πρακτικών εφαρμογών που δουλεύονται στην πράξη, ξεκίνησαν και εκπαιδεύονται σε οκτώ σειρές στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη, αυτή την εβδομάδα έχουν μπει και εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες στην 4η σειρά, μεταξύ των οποίων και 60 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. από την περιφέρεια, με τους οποίους μάλιστα κλείνει ο κύκλος όλων όσοι διατίθενται σε υπηρεσίες εκτός της Αττικής.

Είχε προηγηθεί η εκπαίδευση συνολικά άλλων 100, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην 1η και στην 2η σειρά.

Μεταξύ των πρακτικών εφαρμογών, συγκαταλέγεται η εξάσκηση στους πυροβολισμούς πάνω από τη μοτοσικλέτα, αρχικά με ξηρά  - όπως λέγονται στη συντεχνιακή διάλεκτο - πυρά και στη συνέχεια με πραγματικά, τρόποι ασφαλούς προσέγγισης, ελέγχου και εξουδετέρωσης των επιβατών αυτοκινήτων και κλειστών βαν, όπως επίσης και η ενδεδειγμένη αντίδραση και συμπεριφορά στην περίπτωση συμπλοκής στο δρόμο.

SHARE:

24Media Network