Αλέξης Τσίπρας: Πάρέμβαση με 10 προτάσεις από την Θεσσαλονίκη

default image

Στήριξη εργαζομένων, επαγγελματιών και πρωταγωνιστικό ρόλο του κράτους στο νέο οικονομικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα, οι θέσεις που θα αναπτύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση στην τρέχουσα συγκυρία που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της έξαρσης της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης αναμένεται να κάνει από την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τρίπρας, προτείνοντας 10 συγκεκριμένα μέτρα ώστε να στηριχθούν εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ως βάση την ενίσχυση και στήριξη του κοινωνικού κράτους. Η πλέον ολοκληρωμένη εκδοχή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκφραστεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Κυριακή στην 13.00 το μεσημέρι ενώ σήμερα Σάββατο στις 19.00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στις 19.00 το απόγευμα.

Με βάση όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νέος εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος το σχέδιο που θα αναπτύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο «θα αναφέρεται πρώτα απ’ όλα στην κάλυψη των άμεσων αναγκών που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, όπως την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη στιγμή που σήμερα εργάζονται στο ΕΣΥ 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρυσι ή τη λειτουργία της εκπαίδευσης με όρους υγειονομικής ασφάλειας, τη στιγμή που τα σχολεία άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και λιγότερους εκπαιδευτικούς». Παράλληλα τα μέτρα που θα προτείνει για την στήριξη των στρωμάτων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και την ύφεση θα έχουν κυρίως μόνιμο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει το κράτος τόσο στην παρούσα φάση αλλά και σχετικά με την αναγκαιότητα του νέου παραγωγικού μοντέλου που – όπως ανέδειξε η πανδημία – έχει ανάγκη η χώρα. Με βάση αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί στην βαθιές ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν με την Νέα Δημοκρατία κυρίως ως προς το το νεοφιλελεύθερο δόγμα και την πρωτοκαθεδρία των αγορών, που πρεσβεύει. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει συνολική κριτική στους 14 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με κριτήριο τα όσα παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που η πολιτική της «γύρισε» την οικονομία σε υφεσιακή κατεύθυνση πριν τη έλευση της πανδημίας. Συνολικά θα εστιάσει στις διαχωριστικές γραμμές των πολιτικών προτάσεων που υπάρχουν, μεταξύ αριστεράς και δεξιάς προκρίνοντας την μείωση και όχι την αύξηση των ανισοτήτων και την ανάγκη για ασφάλεια επισημαίοντας ότι οι αλλοπρόσαλλοι κυβερνητική χειρισμοί έχουν γενικεύσει το αίσθημα ανασφάλειας την κοινωνία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα