Κουσουρής: “Η Χρυσή Αυγή παρουσιαζόταν ως ένα κανονικό κόμμα από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα”

Κουσουρής: “Η Χρυσή Αυγή παρουσιαζόταν ως ένα κανονικό κόμμα από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα”
Ο Δημήτρης Κουσουρής Eurokinissi

Ο καθηγητής Ιστορίας και θύμα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουσουρής μίλησε για την εγκληματική οργάνωση και τη δική του περιπέτεια.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν όλα όσα είπε ο Δημήτρης Κουσουρής σε εκπομπή του Mega την Πέμπτη.

Ο νυν καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης αφηγήθηκε το πως είχε χτυπηθεί ανηλεώς από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και ανέλυσε τους λόγους της ανόδου της εκλογικής επιρροής της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουσουρής τόνισε: “Εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοί μου χτυπηθήκαμε ως κομμάτια ενός μεγάλου εκπαιδευτικού κινήματος εκείνο τον καιρό, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων που είχαμε πάει για να διαμαρτυρηθούμε για τη σύλληψη των συναδέλφων μας, σε ένα πραγματικό όργιο συλλήψεων και βίας που είχαμε δεχθεί από την αστυνομία. Οι Χρυσαυγίτες δρούσαν σαν συμπληρωματικό κομμάτι της αστυνομίας, εκείνα τα χρόνια, σε εκείνες τις κινητοποιήσεις.

Μας χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια αμέσως μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Παρεμπιπτόντως είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για μια άλλη επίθεση που είχαν κάνει δικοί τους νωρίτερα. Η δική μας επίθεση πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα γιατί ήταν στα πλαίσια ενός μεγάλου κινήματος. Έμεινα πάνω από μία εβδομάδα στην εντατική και συνολικά ένα μήνα στο νοσοκομείο. Η υπόθεση τράβηξε καιρό και τελεσιδίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, 10-11 χρόνια αργότερα», τόνισε.

«Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ τότε έλεγε ότι η μισή αστυνομία ήθελε να τον πιάσει και η άλλη μισή δεν θέλει. Ο ”Περίανδρος” συνελήφθη κι έμεινε στη φυλακή 4 χρόνια, οι υπόλοιποι δεν συνελήφθησαν ποτέ», σημείωσε.

«Φτάσαμε ως εδώ καταρχήν γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζονταν ως ένα κανονικό κόμμα το 2010 από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Όταν φτάσαμε το 2013 στα πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αυτό συνέβη επειδή η Χρυσή Αυγή έχοντας καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχοντας μια παρουσίαση σαν κανονικό κόμμα, έχοντας ωστόσο εγκληματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν. Η δράση της ήταν εγνωσμένη για δεκαετίες», ανέφερε αποδίδοντας συγκεκριμένες και μεγάλες ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα