Εκλογές 2019: Σημαντική διευκρίνιση για τους ετεροδημότες

Κάλπη - Εκλογές
Κάλπη - Εκλογές EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση για τους ετεροδημότες.

Διευκρινιστική δήλωση για την ψήφο των ετεροδημοτών έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Κώστας Πουλάκης. 

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε: Προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εκλογέων που έχουν εγγραφεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν πριν τις 28 Φεβρουαρίου να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, υπενθυμίζονται τα εξής: Η αίτηση κάποιου εκλογέα να περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών ισχύει στο διηνεκές, εκτός αν ανακληθεί.

Επομένως, όποιος εκλογέας έχει στο παρελθόν εγγραφεί στους καταλόγους των ετεροδημοτών και δεν έχει διαγραφεί μεταγενέστερα, ψηφίζει στις αυριανές ευρωεκλογές ως ετεροδημότης και δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει στον τόπο βασικής εγγραφής του (στο Δήμο, δηλαδή, όπου είναι δημότης).

Αντίθετα, ο θεσμός του ετεροδημότη δεν ισχύει, με βάση την εκλογική νομοθεσία, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Επομένως, όσοι/όσες είναι εγγεγραμμένοι ως ετεροδημότες:

Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν μόνο στον τόπο βασικής εγγραφής τους. Για τις ευρωεκλογές ψηφίζουν μόνο εκεί όπου έχουν ζητήσει να εγγραφούν ως ετεροδημότες για τις ευρωεκλογές.

Καλούμε τους εκλογείς να επιβεβαιώσουν εγκαίρως το πού είναι εγγεγραμμένοι/ εγγεγραμμένες και σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, μέσω τις ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής του Υπουργείου «Μάθε πού ψηφίζεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές
SHARE:

24Media Network