Γαλλία: Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών διαδηλωτών με την αστυνομία

Γαλλία: Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών διαδηλωτών με την αστυνομία
TWITTER

H αστυνομία του Παρισιού συγκρούστηκε με διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά των εμβολίων και των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Φωνάζοντας "Ελευθερία, ελευθερία!", δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Γαλλία κατά των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19 υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αστυνομία εκτίμησε πως ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν 11.000 στο Παρίσι και σχεδόν 150.000 στις συγκεντρώσεις σε μια εκατοστή πόλεις, μεταξύ των οποίων η Μασσαλία (νότια), όπου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν φωνάζοντας "Μακρόν, δεν θέλουμε το πιστοποιητικό σου" ("Macron, ton pass, on n'en veut pas").

Στο Παρίσι, μια πορεία που αποτελείτο κυρίως από "κίτρινα γιλέκα", το κίνημα αμφισβήτησης για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ξεκίνησε από την Πλατεία της Βαστίλης, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας. Σε σποραδικά επεισόδια αντιπαρατέθηκαν αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και διαδηλωτές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αρκετές χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, σχεδόν όλοι χωρίς μάσκες, συγκεντρώθηκαν υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, της Μασσαλίωτιδας, στην πλατεία Τροκαντερό, στο δυτικό Παρίσι, έπειτα από κάλεσμα του πρώην ακροδεξιού ευρωβουλευτή Φλοριάν Φιλιπό.

"Έλευθερία, ελευθερία" φώναζαν οι διαδηλωτές, που είχαν έρθει από το Παρίσι και από την επαρχία και συγκεντρώθηκαν γύρω από μία εξέδρα όπου είχαν στηθεί δεκάδες γαλλικές σημαίες. "Ελευθερία, δεν είμαι το πειραματόζωό σου", ήταν ένα από τα συνθήματα που αναγραφόταν σε ένα πανό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κορονοϊός
SHARE: