Γερμανία-κορονοϊός: Ο Γενς Σπαν αναμένει υψηλότερη παραγωγή δόσεων του εμβολίου

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν
Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν AP

Τους προβληματισμούς του για την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων στην Ευρώπη μοιράστηκε ο Γενς Σπαν.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είναι πεπεισμένος ότι η παραγωγή δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού μπορεί να αυξηθεί στη Γερμανία αλλά έχει επιφυλάξεις όπως και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, για την παραγωγή τους και από άλλες εταιρείες.

Ο Σπαν, μιλώντας στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF παρέπεμψε στις «πρόσθετες δυνατότητες παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία Biontech στο Μάρμπουργκ, όπου εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την Biontech, πριν ξεκινήσει και εκεί η παραγωγή του εμβολίου πρέπει να γίνουν προηγουμένως ορισμένες αλλαγές στις εγκαταστάσεις», όπως είπε.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας εξέφρασε την επιφύλαξή του ως προς το αίτημα παρασκευής του εμβολίου και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες κατόπιν σχετικής αδείας. «Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχουν υποτιμήσει την πολυπλοκότητα της παραγωγής εμβολίων», τόνισε ο Σπαν στην βαυαρική ραδιοφωνία (Bayerischer Rundfunk).

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έκανε και εκείνος με τη σειρά του παρόμοια δήλωση. Μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), χαρακτήρισε οξυμένη την σχετική συζήτηση, η οποία ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ. Ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δήλωσε μάλιστα «έκπληκτος που εκπρόσωποι της ελεύθερης οικονομίας άρχισαν ξαφνικά να μιλούν για υποχρεωτικές άδειες».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network