Ηράκλειο: Δραματική "κατρακύλα" του τζίρου στα ταξί

Ηράκλειο: Δραματική "κατρακύλα" του τζίρου στα ταξί
CRETALIVE.GR

Οι οικονομικές απώλειες που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στον κλάδο των ταξί του Ηρακλείου φτάνουν έως και το ... 90%!

Τρομάζει η πτώση του τζίρου για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr τον Αύγουστο που ήταν και ο καλύτερος μήνας της φετινής προβληματικής - ελέω... κορονοϊού - σεζόν, η μείωση κυμάνθηκε από 65-70% (συγκριτικά με το 2019). Σε γενικό σύνολο, τα ταμεία τους στέρεψαν κατά 75% έως και... 90%!

Οι αυτοκινητιστές αναζητώντας τα προς το ζην, δεν διστάζουν να κάνουν – παράλληλα – και μία... στροφή στην επαγγελματική τους πορεία, μπας και βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο της πανδημίας!

"Βιώνουμε καταστάσεις που δεν τις χωρά νους!"

Ο κ. Ιωάννης Σπιθάκης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί, στράφηκε προς την γη: “Προσωπικά ασχολούμαι με την γεωργία, για να ζήσω την οικογένειά μου! Οι γονείς μου μού άφησαν κάποια ελαιόδεντρα και τα δύο τελευταία χρόνια – και εντατικότερα τώρα, ασχολούμαι με αυτό για να μπορέσω να επιβιώσω, σε συνδυασμό με το ταξί!” σημειώνει ο ίδιος, περιγράφοντας τις “πρωτόγνωρες καταστάσεις” που βιώνει ο κλάδος: “Βιώνουμε καταστάσεις που δεν τις χωρά νους! Μιλάμε για θέμα επιβίωσης! Βγαίνουμε το πρωί για δουλειά και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι εάν θα εξασφαλίσουμε τα προς το ζην στις οικογένειές μας. Γυρνάμε σπίτι μας και δεν έχουμε βγάλει ούτε τα έξοδα συντήρησης του ημερήσιου κόστους του ταξί!”.

Ούτε την βενζίνη δηλαδή; “Τη βενζίνη τη βγάζουμε – ευτυχώς γιατί δεν θα μπορούσαμε να κινηθούμε! Δεν μπορούμε όμως να βγάλουμε το ΤΕΒΕ, δεν μπορούμε να βγάλουμε το ΦΠΑ, δεν μπορούμε να βγάλουμε τα λειτουργικά έξοδα! Τα έχουμε αφήσει όλα πίσω! Κάθε μήνα έχουμε και επιπλέον χρέη – κουβαλάμε τα χρέη των προηγούμενων μηνών. Έχουν γίνει διακανονισμοί, που κι αυτούς τους χάνουμε γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα τρέχοντα συν τον διακανονισμό!”.

Συναδελφική και οικογενειακή αλληλεγγύη

Σανίδα σωτηρίας για τους αυτοκινητιστές είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη που χαρακτηρίζει το επάγγελμά τους. “Ευτυχώς, που λίγο πολύ όλοι είμαστε από χωριά! Ευτυχώς, που η οικογένεια στην Κρήτη έχει ακόμα τους δεσμούς της – βοηθάει ο ένας τον άλλον. Αλλά και οι συνάδελφοι, μεταξύ μας. Η επιβίωσή μας είναι στα τάρταρα και ο ένας προσπαθεί να βοηθάει τον άλλον”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network