Κορέα: “Ναι” στο επίσημο τέλος του πολέμου υπό προϋποθέσεις λέει η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Κορέα: “Ναι” στο επίσημο τέλος του πολέμου υπό προϋποθέσεις λέει η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν
Η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο Γιονγκ AP

Η Κιμ Γιο Τζονγκ χαρακτήρισε "αξιοθαύμαστη" την πρόταση της Νότιας Κορέας για τερματισμό του πολέμου, επιστρέφοντάς της ωστόσο το μπαλάκι για λήξη των "εχθρικών πολιτικών της".

Σε μία απροσδόκητη δήλωση προχώρησε την Παρασκευή η αδερφή του Γκιμ Γιονγκ Ουν και μία από τις στενότερες συμβούλους του, Κιμ Γιο Τζονγκ, ως συνέχεια και απάντηση της έκκλησης από την πλευρά της Νότιας Κορέας για ένα ιστορικό τέλος στον πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ υποδέχτηκε με θέρμη αλλά και προϋποθέσεις την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ν. Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος κάλεσε τις δύο πλευρές και τους συμμάχους τους -ΗΠΑ και Κίνα αντίστοιχα- να κηρύξουν επίσημο τέλος στις συγκρούσεις, επιδιώκοντας την ειρήνη στη Χερσόνησο, μετά από την προ 70 ετών σύγκρουση, την οποία διαδέχτηκε η ανακωχή και όχι η συνθήκη ειρήνης.

Όπως αναφέρει το BBC, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή “αξιοθαύμαστη”, σε αντίθεση με την αντίδραση και δήλωση του κορυφαίου υπουργού της χώρας ο οποίος τη χαρακτήρισε “πρόωρη”. Βέβαια, μολονότι εξέφρασε την άποψη πως η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με τη Νότια Κορέα, της επέστρεψε το μπαλάκι των ευθυνών, θέτοντας ως προαπαιτούμενο να σταματήσει τις “εχθρικές πολιτικές της”.

Υπενθυμίζεται πως, από το τέλος της σύγκρουσης το 1953, οι δύο χώρες είναι τεχνικά σε πόλεμο, με τις σχέσεις τους να είναι συχνά τεταμένες.

Αυτό που πρέπει να απορριφθεί είναι η διπλή στάση, η παράλογη προκατάληψη, οι κακές συνήθειες και η εχθρική στάση να δικαιολογούν τις δικές τους πράξεις, βλάπτοντας το δικαίωμά μας για αυτοάμυνα”, είπε η Κιμ Γιο Τζονγκ, προσθέτοντας: Μόνο όταν θα έρθει η στιγμή που θα πληρείται μια τέτοια προϋπόθεση, θα μπορούσαμε να καθίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και να κηρύξουμε τη λήξη του πολέμου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα