Κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6: Σε επιφυλακή οι αρχές – Τα ξημερώματα φτάνει στον Πειραιά

Κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6: Σε επιφυλακή οι αρχές – Τα ξημερώματα φτάνει στον Πειραιά
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6. cretalive.gr

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Η ώρα άφιξης εκτιμάται γύρω στις 5 τα ξημερώματα, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος. Στις 7:30 θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα επαναλάβει τα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην Covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, στο κρουαζιερόπλοιο ελήφθησαν συνολικά 150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον SARS Cov 2. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει 992 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα