Ουγγαρία: Επιστρέφει τον εκβιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν EUROKINISSI

Βαριές κατηγορίες κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτόξευσε η Ουγγαρία. Μεταξύ άλλων μίλησε για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου.

Η Ουγγαρία επέστρεψε στην Ευρώπη την κατηγορία για εκβιασμό και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου με το μηχανισμό ελέγχου της τήρησης των αρχών του κράτους δικαίου τον οποίο προωθούν.

«Η συμβιβαστική πρόταση παρακάμπτει μια ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των κυβερνήσεων που ελήφθη τον φετινό Ιούλιο. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της αρχής ότι τίποτα δεν συμφωνείται εάν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα και δεν μπορεί να παρακαμφθεί με απόφαση της πλειοψηφίας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Γιούντιντ Βάργκα σε συνέντυξή της η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι προστατεύουμε τις (ευρωπαϊκές) συνθήκες. Δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου παραβιάζοντας το κράτος δικαίου», τονίζει στη συνέντευξή της η πολιτικός του εθνικού-συντηρητικού κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η Βάργκα επέστρεψε επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την κατηγορία περί εκβιασμού λόγω του βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ: «Οι ισχυρισμοί της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου είναι καθαρός ιδεολογικός εκβιασμός», ισχυρίστηκε στην FAZ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουγγαρία, Όρμπαν
SHARE:

24Media Network