Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Η κατάθεση Δημητρίου για την Novartis αποδομεί το αφήγημα της ΝΔ"

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS

Για αποδόμηση του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας γύρω από την υπόθεση Novartis κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αποδόμηση του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας γύρω από την υπόθεση Novartis κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, τονίζουν πέντε σημεία της κατάθεσής της, τα οποία, όπως λένε, οδηγούν σε αυτή την αποδόμηση και αναφέρονται σε "κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία".

Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου, η πρώην εισαγγελέας αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο για "μεγάλο σκάνδαλο που καλώς ερευνάται", ενώ φέρεται να μίλησε για πρωτοφανή και αθέμιτη πίεση που ασκήθηκε "από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα(μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς".

"Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής. Η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός", υπογραμμίζουν και απαριθμούν τα πέντε σημεία που, όπως αναφέρουν αποδομούν πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

"- Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.

- Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη

- Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.

- Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της - Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network