Ρωσία: Χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίου για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ρωσία: Χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίου για τη μετάλλαξη Δέλτα
Ρώσοι πολίτες περιμένουν στην ουρά να εμβολιαστούν AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Επιπλέον δόση στους εμβολιασμένους ανακοίνωσε η Μόσχα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Τα νοσοκομεία στη Μόσχα θα αρχίσουν σήμερα να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων έναντι της COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι προσπαθούν να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία αποδίδεται στο ιδιαιτέρως μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ο επανεμβολιασμός θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τη Ρωσία να γίνεται μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκινά επισήμως πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων για τους ήδη εμβολιασμένους.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπγιάνιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι ο επανεμβολιασμός είναι διαθέσιμος με τα τέσσερα καταχωρισμένα εμβόλια, αλλά ότι το σκεύασμα Sputnik V και το μονοδοσικό Sputnik-Light αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε οκτώ κλινικές σε όλη την πόλη.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες νέους κανονισμούς συστήνοντας επισήμως τον επανεμβολιασμό, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα