Τουρκία: Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο “κόβει” τραγούδι που χαρακτηρίζει αδαείς τον Αδάμ και την Εύα

Τουρκία: Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο “κόβει” τραγούδι που χαρακτηρίζει αδαείς τον Αδάμ και την Εύα
Instagram

Ποια ελευθερία της έκφρασης; Ακόμη και ένας στίχος είναι αρκετός στην Τουρκία για να "κοπεί" μουσικό κομμάτι από τα ΜΜΕ.

Την Τρίτη σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι ένας και μοναδικός στίχος σε τραγούδι της Σεζέν Ακσού προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους στην Τουρκία (βουλευτές, ιερωμένους κτλ).

Την Παρασκευή όμως οι αντιδράσεις απέκτησαν και θεσμικό χαρακτήρα αφού, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έδωσε εντολή στους μουσικούς σταθμούς και εν γένει στα ΜΜΕ της χώρας να μην παίζουν το τραγούδι!

Και αυτό γιατί, όπως είχαμε αναφέρει, στο τραγούδι περιλαμβάνεται στίχος που χαρακτηρίζει τον Αδάμ και την Εύα, τους πρωτόπλαστους, αδαείς!

Τα ΜΜΕ που εξακολουθούν να παίζουν το τραγούδι προειδοποιούνται με σοβαρές συνέπειες γιατί το εν λόγω κόμματι “στρέφεται ενάντια στις εθνικές και πνευματικές αξίες της χώρας”.

Ακόμα και τα καταστήματα στα οποία πιθανώς να ακούγεται το τραγούδι θα αντιμετωπίσουν το κίνδυνο επιβολής διοικητικά πρόστιμα.

Ο Ακσού είναι μία από τις πιο δημοφιλής τραγουδίστριες της τουρκικής ποπ. Το κομμάτι, με τίτλο “είναι υπέροχο πράγμα να ζεις”, “ανέβηκε στο youtube λίγο πριν την πρωτοχρονιά και μέσα σε 20 ημέρες ξεπέρασε τις 2.000.000 θεάσεις. Με αυτήν την αντιμετώπιση, το τραγούδι τείνει να γίνει μνημείο…αντίστασης στο συντηρητικό κατεστημένο της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα