Βενιζέλος για κορονοϊό: Πεθαίνουν κάθε εβδομάδα 300 άνθρωποι και δεν ασχολείται κανείς

Βενιζέλος για κορονοϊό: Πεθαίνουν κάθε εβδομάδα 300 άνθρωποι και δεν ασχολείται κανείς
Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα ασκώντας κριτική και στην ιατρική κοινότητα.

Ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε την Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε το έντονο προβληματισμό του.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να πάρει θέση και να εξηγήσει τι συμβαίνει στη χώρα και η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να λάβουν αποφάσεις στηριζόμενοι επί των ιατρικών δεδομένω. Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με δυο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι “πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. ‘Αρα, δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα”.

Εξέφρασε, τέλος, την επιφύλαξή του για τη διεξαγωγή των παρελάσεων εφέτος ενώ συμπλήρωσε ότι “τον Οκτώβριο του 2020 είχα κάνει μία έντονη δήλωση γιατί είχε μείνει απροστάτευτη και άνευ μέτρων περιοριστικών η Θεσσαλονίκη και γλίστρησε σε τραγικά ποσοστά κρουσμάτων πανδημίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα