Αίθριος καιρός την Παρασκευή με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια

Αίθριος καιρός την Παρασκευή με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
Συννεφιασμένος καιρός στην Αθήνα Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Στους 37 με 38 και τοπικά 39 βαθμούς η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Γενικά αίθριος καιρός με αστάθεια το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή και θα φτάσει τους 37 με 38 τοπικά και 39 βαθμούς
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 και στα νότια μόνο 5 με 6 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ τα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 37 με 38 και τοπικά 39 και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 3/7/1957 είχαμε πλημμύρες στο Ν. Έβρου, το 1960 41.4°C στα Χανιά και το 1983 ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, καταστροφές σε Καρδίτσα και Αγριά Βόλου. Το 2006 είχαμε 100 χιλιοστά βροχής στη Στενή Ευβοίας, 70 χιλιοστά στη Χαλκίδα, πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με μέγιστη στο Βόλο 23°C, χιονόπτωση παρατηρήθηκε στον Όλυμπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα