Αλλαγή καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται

Αλλαγή καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται
Βροχές και καταιγίδες MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, και τις επόμενες ημέρες.

Βελτιωμένος θα είναι o καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τη Δευτέρα, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια. Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Πρόσκαιρη θα είναι η μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας . Από το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχουμε βαθμιαία βελτίωση και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

ΤΡΙΤΗ

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΊΤΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΟΝΌΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΎ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα