Απότομη αλλαγή του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Η ισχυρή βροχόπτωση  μετέτρεψε την πόλη του Άργους σε  λίμνη.Πλημμύρισαν σχεδόν όλοι οι δρόμοι ,υπήρξαν πτώσης δέντρων ,διακοπή ρεύματος και πάρα πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια.
Η τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στις εισόδους της πόλης για λίγη ώρα.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
Η ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε την πόλη του Άργους σε λίμνη.Πλημμύρισαν σχεδόν όλοι οι δρόμοι ,υπήρξαν πτώσης δέντρων ,διακοπή ρεύματος και πάρα πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια. Η τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στις εισόδους της πόλης για λίγη ώρα.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Χαλάει ο καιρός, πέφτει η θερμοκρασία, παρά τον βελτιωμένο καιρό του Σαββατοκύριακου.

Για απότομη αλλαγή του καιρού ετοιμαζόμαστε από την ερχόμενη Τρίτη, 25 Σεπτέμβρη, καθώς αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο.

Στο παρακάτω βίντεο, απεικονίζεται το πεδίο των ενισχυμένων βορείων ανέμων πάνω από την περιοχή μας και αυτό οφείλεται στον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων της Βόρειας Βαλκανικής με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

ADVERTISING

Όπως σημείωσε ο Θοδωρής Κολυδάς, τους 18 περίπου βαθμούς στην στάθμη των 850 hPa την ερχόμενη Τρίτη (περιοχή-a) η θερμοκρασία την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου πέφτει στους 5 βαθμούς (περιοχή-b) δηλαδή η πτώση αγγίζει και τους 13 βαθμούς Κελσίου. Με άλλα λόγια από τους 32 βαθμούς της Δευτέρας θα βρεθούμε περί τους 20 βαθμούς της Πέμπτης.

Απότομη αλλαγή του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Η πτώση αυτή είναι σημαντική αλλά όχι και πρωτοφανής , καθώς έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν περιπτώσεις που σε ένα 48ωρο η πτώση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 20 βαθμούς το 1991 .

SHARE:

24Media Network