Άστατος καιρός την Τρίτη – Τοπικές χαλαζοπτώσεις

Άστατος καιρός την Τρίτη – Τοπικές χαλαζοπτώσεις
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Τοπικά έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά την Τρίτη και θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Μέση κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές σύμφωνα με την πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Στα κεντρικά υπάρχει εκτεταμένος αντικυκλώνας ενώ στην περιοχή μας διατηρούνται οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και οι οποίες θα προκαλέσουν άστατο καιρό.

 

Στη περιοχή μας προβλέπεται ανάπτυξη νεφώσεων στα ηπειρωτικά με φαινόμενα αστάθειας τις μεσημβρινές ώρες. Έντονη αστάθεια προβλέπεται στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

 

 

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως  στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς και τοπικά στη Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις όμως θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 18 Ιουνίου 2014 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα. Το χαλάζι έφτασε σε μέγεθος τα 4 εκατοστά σε Πιερία και Ημαθία. Το αεροδρόμιο Μακεδονία έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω πτώσης κεραυνού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα