Χιόνια παντού. Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες στην Κεντρική Ελλάδα, κυκλοφορία με προβλήματα

Χιόνια παντού. Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες στην Κεντρική Ελλάδα, κυκλοφορία με προβλήματα

Κακοκαιρία σε όλη την χώρα. Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού. Διάλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και δες τι καιρό θα κάνει

Χιόνι πέφτει στα ορεινά της Αττικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Προβλήματα στην κυκλοφορία από το χιόνι στην Αττική

Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.

Ο μετεωρολόγος, υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στο NEWS 247, περιέγραψε τα στάδια της επιδείνωσης του καιρού, αλλά και τις περιοχές στις οποίες αναμένεται πυκνό χιόνι, αλλά και ολικός παγετός.

Στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου ενώ εκτιμάται ότι θα ανοίξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στην Ημαθία και την ορεινή Χαλκιδική.

Κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα

Έπειτα από πολλά χρόνια εκδηλώθηκε, σήμερα το πρωί, χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Πάτρας, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα. Επίσης, χιόνι έπεσε και σε άλλες πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Ηλεία. Ακόμη έντονες χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην ορεινή Ναυπακτία και σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, ενώ παντού επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά στα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, κλειστή είναι η διαδημοτική οδός από την Περιστέρα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακόπτου (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας), Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών και Πριόλιθου), από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο και από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας.

Στο μεταξύ, οι μηχανισμοί της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα και εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται διαρκώς για να κρατούν τους δρόμους ανοικτούς.

Βαρύς χειμώνας και μάχη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία, χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες.

Ιδιαίτερα πολύ χιόνι έχει πέσει στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη. Στην Σκόπελο η χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία. οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς.

Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. Στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης ο συνεχής αποχιονισμός και οι ρίψεις αλατιού, έχουν βοηθήσει ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός και καθαρός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ιδιαίτερα τις προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενέργειας και ασφάλειας.

Μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού δίνουν ως αυτήν την ώρα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

 

“Πολικές” θερμοκρασίες και κυκλοφορία με προβλήματα

Πρωτόγνωρες, σχεδόν «πολικές», θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κεντρική Ελλάδα, όπου σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας ο υδράργυρος έφτασε και τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πόλη της Λαμίας έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες -5 βαθμούς με δριμύ ψύχος και με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη όλη τη νύχτα για να αποφύγει τους παγωμένους δρόμους.

Από τις 3 τα ξημερώματα με δυσκολίες γίνονται οι μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, κυρίως λόγω παγετού, ενώ την ίδια στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αδιάλειπτα αλάτι για να το κρατήσουν ανοιχτό.

Στον εθνικό δρόμο Αθήνας-Λαμίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπήρξαν προβλήματα κυρίως στην κίνηση μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων στην περιοχή του Μαρτίνου και στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρτίνου από το 117χλμ μέχρι το 130χλμ σταμάτησε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων έτσι ώστε να παρεμβαίνουν τα εκχιονιστικά και να ρίχνουν αλάτι στο οδόστρωμα για να διατηρείται ο δρόμος ανοιχτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιπτώσεις ο υδράργυρος έπεσε στην συγκεκριμένη περιοχή στους -9 βαθμούς.

Παρόμοιες ήταν οι συνθήκες και στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης μετά το 240χλμ στην περιοχή των Ραχών έως τους Αγίους Θεοδώρους,στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Όλη τη νύχτα και στα δύο αυτά κομβικά σημεία δόθηκε μια μάχη για να αντιμετωπιστούν και οι χιονοπτώσεις αλλά κυρίως ο παγετός ενώ και στο υπόλοιπο τμήμα της εθνικής οδού έπεσαν τόνοι αλατιού ιδιαίτερα στην περιοχή του Μώλου και των Καμένων Βούρλων όπου αποφεύχθηκαν τα προβλήματα.

Αυτή την ώρα, η χιονόπτωση επεκτείνεται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο από τη Στυλίδα έως τον Μώλο, ρίψεις αλατιού πραγματοποιούνται κατά μήκος της εθνικής οδού και η κυκλοφορία-μέχρι στιγμής- διεξάγεται κανονικά.

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται και οι υπηρεσίες των Δήμων ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Ο  δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος θα μείνουν ανοιχτές πέντε θερμαινόμενες αίθουσες.

Συγκεκριμένα ως καταφύγιο από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα λειτουργήσουν οι αίθουσες:

1) Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 και Άστρους , 2105140877

2) Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28) τηλ. 210 9232044

3) Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12), τηλ. 210 7222590, 210 7216707

4) Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέος) 210- 6459890, 210 6451870

5) Λέσχη Φιλίας πλ. Αμερικής (Τελέστου 4)τηλ 210-8646481

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ομάδες δράσης, που θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για τους διαθέσιμους χώρους, ενώ θα εφοδιάζουν τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα καθώς και τους εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες.

Παράλληλα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ανοιχτοί από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου μέχρι και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου για τη φιλοξενία άστεγων θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

Ανοιχτά θα παραμείνουν όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια της τριήμερης κακοκαιρίας, το δημαρχείο και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του  δήμου Κορυδαλλού για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών και την προστασία του πληθυσμού.

Επίσης, οι δημότες που μπορεί να χρειαστούν αλάτι, μπορούν να προμηθευτούν από τις υπηρεσίες του δήμου. Πληροφορίες για το αλάτι στο τηλέφωνο: 210 4941174. Χρήσιμα τηλέφωνα: Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και φουαγιέ Δημαρχείου: 210-4990400, Κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών ( Ξενοφώντος και Πελοπίδα): 2104951006, τηλέφωνο αντιδημάρχου υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Μ. Ευθυμιάδη: 6970032577.

Σε ετοιμότητα και η Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ο  δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι λαμβάνει έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων. Έως και τη Δευτέρα και κατά τις ώρες 09.00 έως τις 19.00, θα είναι ανοιχτά το 4ο και το 5ο Παράρτημα ΚΑΠΗ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη 42, και Αλεξανδρείας 27 αντίστοιχα. Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν παράλληλα με το Υπνωτήριο Αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00) και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (από τις 10.30 έως τις 17.00).

Το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι έχει στη διάθεσή του 300 τόνους αλάτι αποχιονισμού και έχει ήδη προχωρήσει στη διανομή 2.000 σάκων με αλάτι σε νοσοκομεία, εκκλησίες και ευαγή ιδρύματα καθώς και στον ανεφοδιασμό 50 προκαθορισμένων σημείων, σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη, οι 40 Εκκλησιές, η Τριανδρία και η Άνω Τούμπα, για χρήση από τους δημότες.

Παράλληλα τίθενται σε 24ωρη ετοιμότητα έξι ειδικά οχήματα (αλατιέρες), τα δύο εκ των οποίων είναι εφοδιασμένα με αποχιονιστικές λεπίδες, καθώς και 15 βυτιοφόρα με αλατόνερο και ένα μικρότερο όχημα άμεσης επέμβασης. Τα οχήματα θα επεμβαίνουν κατά περίπτωση σε όλη την έκταση των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όσοι έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο 2313 318200.

Στο μεταξύ ο  δήμος Θέρμης ανακοίνωσε ότι για όσους αναζητούν ένα ζεστό χώρο φιλοξενίας, μέχρι και την Κυριακή τα ΚΑΠΗ του δήμου στη Θέρμη, τα Βασιλικά και το Πλαγιάρι θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Το Κέντρο Υγείας Θέρμης θα φιλοξενεί όσους έχουν ανάγκη φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 2313 310800. Επίσης οι δημότες θα μπορούν να καλούν στον αριθμό 6985 753957, σε όποιες περιπτώσεις κρίνουν ότι χρειάζεται η συνδρομή του δήμου (στέγαση, θερμαινόμενοι χώροι κλπ).

Από την πλευρά του ο  δήμος Δέλτα γνωστοποιεί ότι έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και τα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα και τα ΚΑΠΗ θα παραμένουν ανοιχτά σε 24ωρη βάση με ανοιχτούς για το κοινό θερμαινόμενους χώρους. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης ο δήμος Δέλτα είναι έτοιμος να διαθέσει και τα κλειστά γυμναστήρια. Θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας και οι πολίτες μπορούν για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310 796117.

Ο δήμος  Παύλου Μελά εξάλλου, ενημερώνει την Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα είναι ανοικτά, συνολικά 9 ΚΑΠΗ στις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας καθώς και το Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Στον δήμο  Ωραιοκάστρου έγινε σύσκεψη του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας και αποφασίστηκε η λειτουργία σε 24ωρη βάση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Οι πολίτες θα μπορούν για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310 688514. Παράλληλα, ο δήμος Ωραιοκάστρου ενημερώνει ότι θα είναι ανοικτές έως και το βράδυ της Κυριακής (καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου) όλες οι αίθουσες των ΚΑΠΗ του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου καθώς επίσης οι αίθουσες των κοινοτικών καταστημάτων.

Στη  Λάρισα,  ο Ξενώνας Αστέγων που στεγάζεται στην οδό Παναγούλη 54 και λειτουργεί υπό την εποπτεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, είναι καθημερινά στη διάθεση των πολιτών για φιλοξενία και ζεστασιά. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 2410 626212 & 6970236181 όλο το 24ωρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Αττική

Καιρός: στα νοτιά νεφώσεις με χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως Θ μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 03 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αιγάλεω * Βουλιαγμένη * Γλυφάδα * Εκάλη * Ζωγράφου * Ηλιούπολη * Ίλιον * Καλλιθέα * Κέντρο * Κηφισιά * Κορωπί * Μαρούσι * Μέγαρα * Νέα Μάκρη * Πειραιάς * Πεντέλη * Περιστέρι * Σαρωνίδα

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -06 (μείον 6) έως -01 (μείον 1) βαθμούς Κέλσιου.

* Ασβεστοχώρι * Εύοσμος * Θέρμη * Κέντρο * Κύμινα * Λαγκαδάς * Νέα Μηχανιώνα * Πανόραμα * Σίνδος * Χαλκιδική * Ωραιόκαστρο

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με κατά περιόδους χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -8 (μείον 8) έως 00 bαθμους Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Δράμα * Έδεσσα * Καβάλα * Καστοριά * Κατερίνη * Κιλκίς * Κοζάνη * Κομοτηνή * Νάουσα * Ξάνθη * Ορεστιάδα * Σέρρες * Φλώρινα

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική

Καιρός: νεφώσεις. κατά περιόδους τοπικά χιονόνερο η χιόνι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ιόνιο 7 έως Θ μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κέλσιου. στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ζάκυνθος * Ηγουμενίτσα * Ιωάννινα * Καλαμάτα * Κέρκυρα * Κεφαλλονιά * Λευκάδα * Μεσολόγγι * Ναύπακτος * Πάτρα * Πρέβεζα

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως Ξ βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Αράχωβα * Βόλος * Θήβα * Λαμία * Λάρισα * Λιβαδειά * Καρδίτσα * Κόρινθος * Ναύπλιο * Τρίκαλα * Τρίπολη * Χαλκίδα

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα).

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 04 και στην Κρήτη έως 06 βαθμούς Κέλσιου.

* Άγιος Νικόλαος * Αμοργός * Άνδρος * Ηράκλειο * Μήλος * Μύκονος * Νάξος * Πάρος * Ρέθυμνο

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. στα νησιά του ανατολικού αιγαίου χιονοπτώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια έως Θ μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 08 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

* Ικαρία * Κως * Λήμνος * Μυτιλήνη * Ρόδος * Σαμοθράκη * Σάμος * Χίο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα