Χωρίς ουσιαστικές βροχές έως και την Κυριακή

Χωρίς ουσιαστικές βροχές έως και την Κυριακή
Η Αθήνα όπως φαίνεται από τον Λυκαβηττό Eurokinissi

Σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα λίγων βροχών στα ηπειρωτικά.

Χωρίς σημαντικές βροχές θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο στη χώρα μας. Τα χαμηλά που αυτήν την εποχή σχηματίζονται στη Μεσόγειο δεν πρόκειται άμεσα να μας επηρεάσουν, καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα της Ανατολικής Ευρώπης.

 

 

Σήμερα σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων βροχών στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς .

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

 

Η προοπτική του καιρού

Δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη Σάββατο προς Κυριακή και η άλλη Δευτέρα προς Τρίτη, η οποία είναι ισχυρή. Είναι ακόμη νωρίς για σχετικές προειδοποιήσεις και η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη των συστημάτων.

 

 

 

 

Υπάρχει σαφής τάση για πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη της τάξεως των 5 περίπου βαθμών. Παράλληλα διαφαίνεται και η προοπτική για αξιόλογες βροχοπτώσεις.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα