Χριστούγεννα: Έρχεται ψυχρό μέτωπο – Κρύο, βροχές και χιόνια

Χριστούγεννα: Έρχεται ψυχρό μέτωπο – Κρύο, βροχές και χιόνια
Χιόνια στο Πήλιο, Αρχείο EUROKINISSI

Ανήμερα των Χριστουγέννων υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας την Τρίτη θα κινηθεί νοτιότερα - Η πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά.

Από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στα νότια. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κατά 3 με 4 βαθμούς πάνω από τη μέση κλιματική τιμή.

Ανήμερα των Χριστουγέννων υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας την Τρίτη θα κινηθεί νοτιότερα. Το σύστημα αυτό την Τετάρτη θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από τα βόρεια.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή διότι για παράδειγμα ενώ στη Αθήνα η μέση μέγιστη τιμή είναι οι 13 βαθμοί, τη Δευτέρα θα έχουμε 17 βαθμούς ενώ την Τετάρτη-Πέμπτη θα πέσει ο υδράργυρος στους 10 περίπου βαθμούς. Με άλλα λόγια ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα είμαστε 3 με 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα, θα βρεθούμε στην ίδια τάξη μεγέθους μεταβολή προς τα κάτω.

Σε πολλά ΜΜΕ αυτή η μεταβολή τονίζεται υπέρμετρα. Δεν χρειάζεται αγαπητοί φίλοι πανικός. Απλά όσοι πάτε στην επαρχία σε ορεινούς κυρίως προορισμούς, ας έχετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας μαζί με ένα ζευγάρι γάντια.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο

Καλές γιορτές!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα