Εκλογές 2019: Με τι καιρό θα ταξιδέψουμε – Με τι καιρό θα ψηφίσουμε

Εκλογές 2019: Με τι καιρό θα ταξιδέψουμε – Με τι καιρό θα ψηφίσουμε
Στιγμιότυπο από την παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή, ημέρα των εθνικών εκλογών.

Με κανονικές θερμοκρασίες και με σχετικά βελτιωμένο καιρό θα γίνει η έξοδος το Σάββατο και οι εκλογείς θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιες τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά όχι όμως με ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις.

Σάββατο ώρα 13:00 τοπική

 

Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νοτιότερα και κυρίως τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο που γρήγορα θα σταματήσουν.

Σάββατο ώρα 17:00 τοπική

 

Από πλευράς ανέμων όσοι ταξιδέψουν για τα νησιά του Αιγαίου θα συναντήσουν 5 με 6 μπ. και μόνο στα ανατολικότερα τμήματα του νοτίου Αιγαίου για λίγο χρονικό διάστημα τις μεσημεριανές ώρες ενδέχεται να έχει 6 με 7 μπ. Οι θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Κυριακή ώρα 15:00 τοπική

 

Παρακάτω έχουμε αναλυτικό βίντεο με την εξέλιξη του καιρού ανά ώρα από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 21:00 τοπική ώρα της Κυριακής. Μεγαλώστε την οθόνη και παρακολουθείστε τον υετό, τις εντάσεις του ανέμου και τις θερμοκρασίες για την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Καλό «βόλι» !

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα