Καύσωνας: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο, πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη – Πότε υποχωρούν

Καύσωνας: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο, πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη – Πότε υποχωρούν
Νέο κύμα καύσωνα -

Λίγο ακόμα αναμένεται να κρατήσει η "ανάσα δροσιάς" και η μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας καθώς από αύριο, Τρίτη, αναμένεται το τρίτο κύμα καύσωνα. Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν από αύριο, Τρίτη (25/07) και για δύο ημέρες, σύμφωνα με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON (“Κλέων”) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Δευτέρα αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ αύριο, αναμένεται η νέα και τρίτη θερμική έξαρση με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη 26/7, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως από το απόγευμα θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια.

Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα, η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

α. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου β. τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

2. Αύριο, προβλέπεται νέα θερμική έξαρση στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου γ. στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου

3. Την Τετάρτη 26-7-2023 η θερμοκρασία θα φτάσει στα πολύ υψηλά επίπεδα της Τρίτης, αλλά από το απόγευμα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά η καιρική κατάσταση θα αλλάξει με καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους (μπουρίνια). Τα περιορισμένης διάρκειας, αλλά έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο.

4. Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα