Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – 40άρια την Τετάρτη

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – 40άρια την Τετάρτη
Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω καύσωνα. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τοπικά στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Το μελτέμι από το απόγευμα εξασθενεί στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 32 με 36 βαθμούς.
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι 5-6 και στα νότια 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 14/7/2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα με μεγάλο αριθμό κεραυνών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα