Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Πέμπτη

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Πέμπτη
Ζέστη στην Αθήνα intime

Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές με εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα στους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5-6 και τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα

Στις 8/9/2002 ισχυρή καταιγίδα επηρέασε το κέντρο της Αθήνας, με 45 χιλιοστά βροχής στο Θησείο. Πλημμύρες στη Δυτική Αττική. — Το 2013 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ποσείδι. —Το 2015 είχαμε πλημμύρα στη Θεσ/νίκη. Στις 8-9-1900 τυφώνας σαρώνει την πόλη Γκάλβεστον του Τέξας στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού. Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και 8-12.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα